Львів’ян закликають повідомляти про недотримання умов карантину

Андрій Котенський

|

Львів’ян закликають телефонувати на Гарячу лінію і повідомляти про порушення правил карантину. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської мерії.

 

За словами заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, насамперед перевіряють заклади діяльність яких призупинено на час карантину.

«У кожному районі міста створені мобільні групи, які здійснюють перевірку дотримання правил карантину. Групи працюють з 16 березня і вже складено 38 протоколів на виявлених порушників. До складу групи входять представники поліції, держпродспоживслужби, управління надзвичайних ситуацій. Найперше мобільні групи перевіряють, чи припинена діяльність тих закладів, які мають бути закриті. На превеликий жаль, є поодинокі випадки, коли такі заклади були відкриті», – повідомила вона.

Мобільна група перевіряє дотримання правил карантину всередині магазинів, супермаркетів – тобто тих закладів, яким дозволено працювати. У цих закладах мають бути дезінфекційні засоби, продавці мають бути в масках і рукавичках, і якщо є черга, то покупці мають дотримуватися дистанції 2 м.

«Також перевіряють ринки щодо дотримання умов карантину і дотримання заходів безпеки. Тому закликаю львів’ян, якщо вони бачать порушення і недотримання правил і умов карантину, телефонуйте на Гарячу лінію і ми будемо оперативно реагувати. За необхідності ці звернення будемо розглядати на штабі прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції COVID-2019 у Львові», — повідомила Ірина Маруняк.

За її словами, в цей понеділок, 30 березня, на штабі розглядали питання заборони перебування на дитячих і спортивних майданчиках. Сьогодні це питання буде розглядати міська комісія з питань ТЕБ і НС. Після затвердження цієї заборони комісією, мобільні групи перевірятимуть дотримання цього рішення.

Нагадуємо, що у Львові працює безкоштовна Гаряча лінія «Стоп коронавірус»0 800 208 868. За словами ініціатора створення Гарячої лінії Ігора Васюника, консультації львів’янам надають медики щодо захисту, симптоматики та алгоритму дій щодо ефективної протидії поширенню коронавірусу.

Через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Він мав тривати щонайменше до 3 квітня. Згодом у ніч на 17 березня уряд ввів жорсткіші заборони по всій території держави. А вже 25 березня Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня. 

За порушення карантину Верховна Рада України ввела штрафи розміром від 17 000 до 170 000 гривень.

У Львові теж суттєво посилили карантинні заходи. Так, міська комісія ТЕБ і НС вирішила від 16 березня призупинити роботу всіх закладів, окрім продуктових магазинів, аптек та АЗС. Також не працюватимуть і автостанції Львова. За тим, чи дотримуються підприємці заборони, будуть стежити поліцейські, які патрулюватимуть у кожному районі міста.

20 березня мерія Львова дозволила накладати штрафи за порушення карантину ще й деяким посадовцям та «муніципалам». Всі деталі – тут.

30 березня стало відомо, що в магазини і громадський транспорт Львова не впускатимуть без масок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *