ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині додаткові наряди поліції контролюють самоізоляцію людей, які повернулись з-за кордону

Ольга Денисяка

|

На кожен район Львівської області виділені 2-4 додаткові наряди поліції, що перевіряють дотримання самоізоляції людей, які повернулись з-за кордону. Про це сьогодні, 27 березня, під час брифінгу повідомив заступник керівника Нацполіції Львівщини Дмитро Міхалець, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Зараз на Львівщині перебуває близько 2500 осіб, які приїхали з-за кордону. Всі вони підписали згоду на добровільну ізоляцію на 14 днів.

З неділі, 22 березня, підписання такої згоди про самоізоляцію та видачу пам’ятки про самоізоляцію зробили обов’язковим протиепідемічним заходом.

«Кожного, хто підписав згоду, ми вносимо в базу та спілкуємось з ними в телефонному режимі та особисто. Порушників 14-денної самоізоляції ми притягуватимемо до відповідальності… На кожен район виділено 2-4 додаткових наряди, які слідкують за дотриманням самоізоляції», – розповів Дмитро Міхалець.

Також він додав, що наразі правоохоронці шукають алгоритм щодо притягнення до відповідальності порушників. Чи виявляли вже на Львівщині випадки порушення самоізоляції у поліції не повідомляють.

Зазначимо, якщо поліцейські не виявляють вдома людини, яка має дотримуватись режиму самоізоляції, то на неї накладають штраф. Зазначимо, що за порушення режиму карантину в Україні ввели штрафи розміром від 17 000 до 170 000 гривень.

Львівський портал повідомляв, що за минулий тиждень до Львова потягами прибули 5600 українців, які перебували за кордоном. Частину з них розвезли по домівках у різні області, інших – додому у Львові та області.

Кожного з них поінформували про обов’язковий домашній карантин протягом 14 днів та про штрафи за недотримання такого режиму.

Також зібрали дані про кожну людину: номер телефону, місце прописки і місце проживання, а також паспортні дані. Всі приїжджі з-за кордону пройшли медичний огляд, також їм виміряли температуру, а потім окремим транспортом розвезли по домівках. Тих, у кого були ознаки ГРВІ, госпіталізували.

Нагадаємо, відтоді, як в Україні ввели карантин і зупинили регулярні зовнішні пасажирські перевезення, додому з-за кордону повернулись майже 83 000 громадян.

Із 28 березня Україна повністю закриває авіасполучення та перетин кордону поїздами, але українці зможуть перетнути кордон на власному авто чи пішки.

Як писав Львівський портал, через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Він мав завершитись 3 квітня. Однак уряд продовжив карантин ще на три тижні – до 24 квітня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *