ОСТАННІ НОВИНИ

На доплати медикам на Львівщині перерахували лише половину обіцяних грошей

Наталя Дуляба

|

Львівська ОДА обіцяла до 22 березня перерахувати 20 млн грн надбавок лікарям чотирьох медустанов, які працюють із пацієнтами із підозрою на коронарус. Станом на сьогодні, 27 березня, на рахунки медиків направили трохи більше 9 млн грн. Про це Львівському порталу повідомила прессекретарка голови Львівської ОДА Дар’я Бавзалук.

 

За роботу в посиленому режимі із хворими, у яких на Львівщині підозрюють коронавірус, ЛОДА обіцяла перерахувати медикам одноразову надбавку розміром одного посадового окладу. Загалом на премії із обласного бюджету виділили 20 млн грн.

Перерахувати кошти медикам голова Львівської ОДА Максим Козицький обіцяв до кінця минулого тижня, тобто включно до 22 березня. При цьому такі премії мали отримати не всі медпрацівники, а лише лікарі:

  • обласного центру екстреної допомоги та медицини катастроф («швидка»);
  • обласної інфекційної лікарні;
  • обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи (госпіталь у Винниках);
  • регіонального фтизіопульмонологічного центру (Центр легеневого здоров’я).

Однак станом на п’ятницю, 27 березня, на рахунки лікарів спрямували трохи більше 9 млн грн із обіцяних 20 млн грн. При цьому надбавки отримали працівники лише двох медустанов – обласної інфекційної лікарні (1,62 млн грн) та «швидкої» (7,45 млн грн).

У коментарі Львівському порталу Дар’я Бавзалук пояснила, що причиною затримки премій для медиків стали «технічні причини». За її словами, перш ніж перерахувати кошти, Львівська ОДА має отримати від лікарень списки, у яких розписані необхідні суми.

Наразі ж в облдержадміністрацію надійшли відповідні списки з обласної інфекційної лікарні та «швидкої», тому їхнім працівникам першими надіслали гроші на премії.

Зазначимо, у ЛОДА заявляли, що таку одноразову виплату медики отримають, незважаючи на анонсовані урядом премії із держбюджету.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада прийняла закон щодо запобігання розповсюдження коронавірусу в Україні. Він, зокрема, передбачає доплату медпрацівникам розміром 200% від їхньої зарплати на час боротьби із COVID-19.

Як писав Львівський портал, на Львівщині коронавірус підозрюють у 115 людей, 55 із них перебувають у лікарні, решта – вдома на самоізоляції. Стан усіх хворих – середньої важкості або близький до задовільного, лише одна пацієнтка перебуває у важкому стані.

Коронавірус в області виявили у трьох людей – львів’янина, який повернувся з Німеччини, та ще в однієї жінки, що перебувала в Австрії. Тривалий час детальної інформації про хвору у ЛОДА не мали. Третім хворим виявився 57-річний мешканець Пустомитівщини, який був в Італії.

Коронавірусної інфекції лабораторно не виявили загалом у 36 людей на Львівщині.

Натомість в Україні загалом підтвердили уже 218 випадків захворювання на коронавірус, 5 із них – летальні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *