ОСТАННІ НОВИНИ

За приховування симптомів коронавірусу у Китаї ввели смертну кару

Соломія Головіна

|

Навмисне приховування або неправильне повідомлення про симптоми нового коронавірусу  COVID-19 буде вважатися кримінальним злочином, оголосив у суботу, 15 лютого, суд в Китаї. Це загрожуватиме порушникам смертною карою. Приховування історії подорожей також вважатиметься злочином, наголосив суд. Про це повідомляє DW.

 

У випадку, якщо через хворобу якогось громадянина вірус пошириться далі та викличе інші зараження, людина може бути звинувачена у загрозі суспільній безпеці, повідомляє агенція dpa з посиланням на китайську газету Beijing Daily. В окремих випадках за це передбачатиметься покарання у вигляді засудження до позбавлення волі терміном до 10 років, довічного ув’язнення або навіть смертної кари.

Тим часом китайська національна комісія з охорони здоров’я заборонила людям з кашлем, лихоманкою чи іншими симптомами хвороби подорожувати автомобільним, залізничним та авіаційним транспортом.

Тим часом влада США готується евакуювати американських громадян з лайнера Diamond Princess, що перебуває на карантині в японському порту Йокогама. Після повернення до США пасажирам лайнера доведеться пробути 14 днів в карантині. Людей планується забрати з лайнера чартерним рейсом. За даними японського державного телеканалу NHK, на борту Diamond Princess перебуває близько 400 американців, а літак може вилетіти з Японії до США вже 17 лютого.

Як відомо, станом на 15 лютого кількість померлих внаслідок зараження коронавірусом виросла до 1523. За останню добу від COVID-19 померло ще 143 особи, водночас було зафіксовано 2641 новий випадок захворювання.

Загалом кількість підтверджених випадків захворювання на коронавірус у світі наразі складає 66 492. При цьому, за даними Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса у США, кількість людей, що вилікувались від цієї хвороби, складає 8399.

Нагадаємо, спалах коронавірусу зафіксували в китайському місті Ухань у грудні 2019 року. Водночас у Міністерстві охорони здоров’я запевняли, що в Україні не було жодного випадку коронавірусу. Про те, як вберегти себе від коронавірусу, читайте тут.

Через поширення коронавірусу з Китаю Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила надзвичайний стан міжнародного рівня.

Як повідомляв Львівський портал, 9 лютого стало відомо, що в одного українця на лайнері Diamond Princess, що зараз стоїть біля Японії на карантині, виявили коронавірус. Його доставили до лікарні. Загалом на лайнері 25 українців. Згодом недугу діагностували ще одному українцю. На круїзному лайнері в Японії через коронавірус запровадили 14-денний карантин. На борту лайнера перебувають 3700 осіб з 56 країн світу.

Як повідомляв Львівський портал, у Львові тако взялися перевіряти людей, що приїжджають із Китаю. Про перший такий випадок стало відомо 28 січня. 19-річий студент приїхав до Львова з Китаю вночі 27 січня. Спершу він прилетів у Варшаву, а звідти їхав автобусом. Ще будучи в Китаї (за 700 км від провінції, де стався спалах коронавірусу), хлопець почав кашляти та отримав нежить. Коли ж він приїхав до Львова, батьки вирішили не зволікати і викликали «швидку». Львів’янина госпіталізували в обласну інфекційну лікарню та провели експрес-аналіз на грип. Його результат виявився негативним.

Другий чоловік також повернувся до Львова з Китаю, де відпочивав. Він мав ознаки ГРВІ, тож його медики помістили в ізолятор. Станом на 3 лютого обох чоловіків виписали з лікарні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *