ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська мерія обіцяє, що стинатимуть дерева у місті по-новому

Тетяна Онисимчук

|

Управління екології працює над впровадженням нових стандартів догляду за деревами Львова. Найбільшої уваги буде приділено правилам догляду за кроною, зокрема, обрізкою дерев, якої навчатимуть комунальників вже від завтра, 12 лютого. Про це в коментарі Львівському порталу повідомила начальниця міського управління екології та природніх ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

 

За словами посадовиці, у Львові обтинатимуть лише трухляві дерева, або ті, які закривають видимість дорожніх знаків та ліхтарів.

«Ми виходимо з позиції не зашкодити «здоровим деревам». Це  означає, що не чіпатимуть дерев, які є безпечними для мешканців міста Львова. Водночас ми обрізатимемо дерева, які порушують видимість дорожніх знаків, ліхтарів, повітряних мереж… На жаль, не має жодної сертифікації роботи з обрізки дерев, а в нормах дотримання зелених насаджень сказано все загалом, зокрема, що існує три види обтинань. Ці норми не конкретизуються, за ними обрізку можна зробити як дуже добре так і абсолютно шкідливо, що воно  може «загинути». Завтра, 12 лютого, ми плануємо проводити навчання для всіх безпосередніх виконавців робіт, щоб показати, як обрізати, щоб не наносити деревам шкоди», —  розповіла Олександра Сладкова.

Водночас Олександра Сладкова розповіла, до кінця місяця планується винести на рішення виконавчого комітету зміни щодо поводження та догляду за деревами. За новими правилами, контролювати якість робіт, закупівель посадкових матеріалів буде управління екології. Також, конкретизуватимуться правила для забудовників, які будуть отримувати дозвіл на порушення благоустрою, щоб зрізати те чи інше дерево, під час виконання будівельних робіт.

Відтак забудовникам потрібно буде отримати технічний акт обстеження дерев на території у районної адміністрації, а також дізнатися балансову вартість дерев, які будуть зрізати. Таким чином виручені кошти за зрізані дерева йтимуть на висадку нових.

Дерева які обстежуються на предмет аварійності, особливо цінні: мають перелік і вносяться до реєстру порталу «Inspectree», де для них передбачається певний догляд…

Також посадовиця додала, що успішно працює й так званий проєкт «зеленого кадастру», який у грудні 2019 року погодив виконавчий комітет Львівської міської ради. Дослідження дерев стартувало зі Сихова. Загалом встигли внести до бази 800 дерев, із яких 600 росте на Сихові. Облік дерев у інших районах також розпочався.

Фото: Rubryka

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *