ОСТАННІ НОВИНИ

Медики розповіли про стан звільнених українців

Ольга Денисяка

|

У всіх звільнених є прояви посттравматичного стресового розладу. Про це під час брифінгу повідомив заступник головного лікаря «Феофанії» Андрій Строкань, передає hromadske.

 

Зазначається, що 29 грудня близько 23:00 до лікарні прибули 64 людини. Вони пройшли медичне обстеження та наразі перебувають під наглядом психологів.

Андрій Строкань повідомив, що більшість людей залишаться в лікарні протягом новорічних і різдвяних свят. Поки ніхто ще не виписався з лікарні, але деякі пацієнти хочуть виїхати на 1-2 дні додому, а потім повернутися на лікування.

У критичному стані пацієнтів немає. Деякі потребують стоматологічної допомоги, у деяких сталося загострення хронічних хвороб.

У палатах звільнені українці перебувають по двоє, до них пускають родичів. Лікуватимуть пацієнтів за державні кошти.

Як повідомляв Львівський портал, 29 грудня на Донбасі відбувся обмін полоненими із бойовиками «Л/ДНР», в рамках якого вдалося повернути 76 українців. Офіс президента опублікував зворушливі фото зі звільнення наших співвітчизників.

Днем раніше п’ятьох ексберкутівців, обвинувачених у розстрілах на Майдані, звільнили з під варти та домашнього арешту. Усі п’ятеро обвинувачених є у списках на обмін утримуваними між українською стороною і самопроголошеними «Л/ДНР». Згодом стало відомо, що колишніх беркутівців вже обміняли на українських полонених.

Із цього приводу у центрі Львова відбулася акція «Не злиЙ Майдан».

Також представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Валерія Лутковська заявила, що у полоні бойовиків на Донбасі залишаються близько 300 українців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *