ОСТАННІ НОВИНИ

Рада призначила керівника СБУ і Міністерства закордонних справ

Соломія Головіна

|

Верховна Рада ІХ скликання призначила Вадима Пристайка міністром закордонних справ України, а головою Служби безпеки України Івана Баканова. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

За ухвалення рішення про призначення Пристайка проголосували 310 народних депутатів, а за кандидатуру Баканова – 319 народних депутатів.

Як відомо, президент Володимир Зеленський у четвер, 29 серпня, вніс до парламенту проєкт постанови про призначення Пристайка на посаду міністра закордонних справ.

Вадим Пристайко народився у 1970 році. Закінчив Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Українську академію зовнішньої торгівлі. З 1994 року працює в МЗС на різних посадах. Був послом України в Канаді, заступником міністра закордонних справ, очолював місію України при НАТО.

Із 22 травня 2019 року – заступник глави Адміністрації президента України, з 25 червня – заступник керівника Офісу президента України.

Як повідомлялося, Зеленський 22 травня призначив Івана Баканова першим заступником голови СБУ – начальником Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

Іван Баканов народився у 1975 році. Має економічну та юридичну освіту. У 1997 році закінчив Київський національний економічний університет, у 2006 році Академію праці і соціальних відносин Федерації професійних спілок України.

З 22 травня 2019 року призначений першим заступником голови Служби безпеки України – начальником Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ. Із 28 травня 2019 року – член РНБО.

Нагадаємо, сьогодні, 29 серпня, новобрані нардепи зібралися на перше засідання Верховної Ради ІХ скликання і склали присягу. Головою Верховної Ради ІХ скликання обрали керівника партії «Слуга народу» Дмитра Разумкова. Водночас на посаду першого заступника голови парламенту призначили Руслана Стефанчука, а заступником спікера ВР стала Олена Кондратюк.

Крісло прем’єр-міністра України дісталося заступнику керівника Офісу президента з економічних питань Олексію Гончаруку. На посаду очільника Міноборони призначили Андрія Загороднюка.

У новій Верховній Раді також уже офіційно створили п’ять фракцій. Детальніше про те, хто їх очолив, читайте за посиланням.

Загалом  порядку денному першої сесії парламенту – 27 питань: серед них обрання голови Верховної Ради, голів, заступників і секретарів у комітетах, а також призначення нового прем’єр-міністра, міністра оборони, міністра закордонних справ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *