ОСТАННІ НОВИНИ

Гончарук став прем'єр-міністром України

Соломія Головіна

|

Верховна Рада призначила заступника керівника Офісу президента з економічних питань Олексія Гончарука прем’єр-міністром України. За відповідне рішення на першому засіданні першої сесії ВР дев’ятого скликання проголосували 290 депутатів, передає «Укрінформ».

 

Як відомо, Гончарук народився у 1984 році. За освітою юрист, адвокат, магістр державного управління, доктор філософії в галузі права. Закінчив Міжрегіональну академію управління персоналом за спеціальністю «Правознавство», Національну академію державного управління при Президентові України за спеціальністю «Державне управління», випускник Аспен Інституту Київ і Києво-Могилянської бізнес-школи.

Був керуючим партнером юридичної фірми «Constructive Lawyers». З вересня 2015 року очолював Офіс ефективного регулювання (BRDO). Працював позаштатним радником першого віцепрем’єр-міністра України – міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва. На позачергових парламентських виборах 2014 року балотувався до Верховної Ради від партії «Сила людей».

28 травня 2019 року призначений заступником глави Адміністрації Президента, з 25 червня 2019 року – заступником керівника Офісу президента України.

Нагадаємо, сьогодні, 29 серпня, новобрані нардепи зібралися на перше засідання Верховної Ради ІХ скликання і склали присягу.

Як інформував Львівський портал, головою Верховної Ради ІХ скликання став керівник партії «Слуга народу» Дмитро Разумков. Водночас на посаду першого заступника голови парламенту призначили Руслана Стефанчука, а заступником спікера ВР стала Олена Кондратюк.

У новій Верховній Раді також уже офіційно створили п’ять фракцій. Детальніше про те, хто їх очолив, читайте за посиланням.

Загалом  порядку денному першої сесії парламенту – 27 питань: серед них обрання голови Верховної Ради, голів, заступників і секретарів у комітетах, а також призначення нового прем’єр-міністра, міністра оборони, міністра закордонних справ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *