ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони очолив Андрій Загороднюк

Соломія Головіна

|

Верховна Рада призначила міністром оборони позаштатного радника Зеленського Андрія Загороднюка. Кандидатуру, внесену президентом Володимиром Зеленським підтримали 314 нардепів. Про це повідомляє УП.

 

Загороднюк анонсував плани «перетворювати армію на армію стандартів НАТО».

42-річний член наглядової ради «Укроборонпрому» Андрій Загороднюк 3 роки очолював проектний офіс реформ Міністерства оборони.

Він має юридичну освіту. Навчався у Київському національному університеті імені Т.Шевченка, Університеті Уорвік та Оксфордському університеті.

Згідно з офіційною біографією, «має більше 16 років досвіду роботи на керівних посадах у гірничо-видобувній і виробничій галузях».

Нагадаємо, сьогодні, 29 серпня, новобрані нардепи зібралися на перше засідання Верховної Ради ІХ скликання і склали присягу.  Також Львівський портал повідомляв, що головою Верховної Ради ІХ скликання керівника партії «Слуга народу» Дмитра Разумкова. Водночас на посаду першого заступника голови парламенту призначили Руслана Стефанчука, а заступником спікера ВР стала Олена Кондратюк.

Крісло прем’єр-міністра України дісталося заступнику керівника Офісу президента з економічних питань Олексію Гончаруку.

У новій Верховній Раді також уже офіційно створили п’ять фракцій. Детальніше про те, хто їх очолив, читайте за посиланням.

Загалом  порядку денному першої сесії парламенту – 27 питань: серед них обрання голови Верховної Ради, голів, заступників і секретарів у комітетах, а також призначення нового прем’єр-міністра, міністра оборони, міністра закордонних справ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *