ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОДА погодила проект рекультивації Грибовицького полігону

Вероніка Рой

|

Міськрада Львова отримала розпорядження від Львівської ОДА про погодження комплексного проекту рекультивації Грибовицького полігону. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Як йдеться у повідомленні мерії, Львівська міська рада більше трьох місяців чекала на погодження проекту рекультивації полігону, адже всі документи Львівській ОДА було надіслано ще 15 березня 2019 року.

В отриманому розпорядженні йдеться, що ЛОДА погоджує «Комплексний проект рекультивації полігону с. Грибовичі, Жовківського району, Львівської області. Реконструкція (Коригування) на суму 603 754 770 грн».

Зазначимо, раніше міськрада Львова повідомляла, що перший етап рекультивації Грибовицького сміттєзвалища розпочнеться влітку.

Нагадаємо, наприкінці 2018 року посадовці міськради Львова провели у селі Малехів громадські слухання щодо оцінки впливу на довкілля проекту комплексної рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Однак місцеві мешканці участі у слуханнях не брали.

Як повідомляв Львівський портал, тендер на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища мали оголосити ще до кінця 2018 року, втім цього так і не сталось. Для того, щоб рекультивувати полігону у Грибовичах та перетворити його на зелену зону, потрібно близько чотирьох років.

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий раніше заявляв, що рекультивацію сміттєзвалища завершать через п’ять років, тобто орієнтовно у 2023 році. Паралельно з цим на вул. Пластовій будуватимуть сміттєпереробний завод.

Торік у червні у Києві місто підписало угоду на отримання 35 млн євро кредиту від ЄБРР на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові та на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Додамо також, що Львівська ОДА зверталась до СБУ, аби та надала правову оцінку проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

Зазначимо, планується, що через п’ять років на місці Грибовицького сміттєзвалища з’явиться сквер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *