ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОДА просить СБУ надати правову оцінку проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища

Вероніка Рой

|

Львівська ОДА звернулась в Служби безпеки України щодо надання правової оцінки проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

 

Як повідомляють у відомстві, на розгляді Львівської ОДА перебуває звернення міського голови міста Львова Андрія Садового щодо затвердження відкоригованого проекту «Комплексний проект з рекультивації полігону у с. Грибовичі Жовківського району Львівської області. Реконструкція».

«Враховуючи те, що правоохоронними органами Львівщини станом на сьогодні розслідується кримінальне провадження та факт затримання при отриманні хабара директором ЛКП «Збиранка» (Грибовицьке сміттєзвалище) Віталієм Пугачем, Львівська обласна державна адміністрація вважає за доцільне провести правову оцінку вище зазначених матеріалів», – повідомляє ЛОДА.

Відтак, Львівська обласна державна адміністрація звернулась з відповідним листом до Служби безпеки України у Львівській області, а також в Управління захисту економіки у Львівській області для проведення такої оцінки.

Нагадаємо, у міській раді раніше обіцяли, що остаточний проект рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, який враховує зауваження місцевої громади, розроблять восени.

Додамо також, що Інститут «Гірхімпром» розробив проект рекультивації полігону у Грибовичах ще у 2013 році. Він пройшов експертизу, але через те, що звалище все одно використовували, а потім і через трагедію, проект так і не реалізували.

Водночас у міськраді розповідали, що з бюджету Львова витратили 36,7 млн грн на роботи на території Грибовицького сміттєзвалища. А тендер на проведення його рекультивації мали б оголосити до кінця 2018 року.

Сам процес рекультивації звалища займе орієнтовно 4 роки. Також активісти звинуватили чиновників міськради Львова у маніпуляціях із документами щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

Додамо, що сьогодні, 4 квітня, депутатам міськради Львова забракло голосів, аби дозволити ЛКП «Збиранка» виготовити технічну документацію щодо поділу земельної ділянки, яка розташована на території Малехівської сільської ради.

Детальніше про те ситуацію із Грибовицьким сміттєзвалищем, а також про те, що там відбувається протягом останніх двох років, читайте у матеріалі «Два роки безкарності».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *