ОСТАННІ НОВИНИ

Львів увійшов у рекордсмени малої приватизації через продаж нерухомості на площі Ринок

Наталя Дуляба

|

За 9 місяців із моменту старту малої приватизації у системі Prozorro.Продажі міста України вже заробили 1 млрд грн. За цей час вдалося продати 552 об’єкти державної власності. При цьому Львів встиг опинитись у трійці міст-рекордсменів малої приватизації. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр Кабміну Олександр Саєнко, передає Львівський портал.

 

«Продаж об’єктів нерухомого майна приніс 826 млн грн, майнових комплексів – 103 млн грн, корпоративних прав – 101 млн грн, а ще транспортного обладнання на 29,5 млн грн, промислової техніки на 10 млн грн та багато іншого», – написав Олександр Саєнко.

Також він зазначив, що Львів увійшов у трійку рекордсменів малої приватизації. Так, місто стало лідером, адже виставило на торги приміщення на площі Ринок, 38 загальною площею 481 кв м за найвищою стартовою ціною – 50 млн грн. Цю нерухомість придбала новостворена київська фірма за 56 млн грн.

Серед інших рекордсменів малої приватизації – акції рернопільського радіозаводу «Оріон» (57 млн грн за один пакет акцій) та господарське приміщення у Хмельницькій області, вартість якого під час аукціону зросла на 80000%.

Водночас міністр підкреслив, що велика приватизація «все ще заблокована судом».

«Це свідчить, що прозорий процес, який був розпочатий урядом, Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Фондом державного майна спільно з нашими міжнародними партнерами, точно не всіх влаштовує», – наголосив Олександр Саєнко.

Зазначимо, продавати державне та комунальне майно через електронні торги в системі Prozorro в Україні почали у серпні 2018 року.

Торік за продажем комунального майна у системі Prozorro Львів посів перше місце серед українських міст, заробивши 138 млн грн. Від початку 2019 року місто вже отримало 100 млн грн від реалізації малих об’єктів нерухомості.

Як повідомляв Львівський портал, у міськраді Львова почали перейматися подальшою долею малої приватизації через ймовірні зміни у законодавстві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *