ОСТАННІ НОВИНИ

Новостворена київська фірма за 56 мільйонів купить приміщення на площі Ринок

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 11 лютого, мав відбутися аукціон із продажу нежитлових приміщень підвалу, першого та другого поверхів будинку №38 на площі Ринок. Втім на торги подалась лише одна фірма, тому управління комунальної власності Львівської міськради розглядає варіант викупу. Про це йдеться на Prozorro.Продажі, передає Львівський портал.

 

На аукціон виставили нежитлові приміщення загальною площею 481,1 м кв на площі Ринок, 38. Стартова ціна об’єкта становила 50 416 680 грн.

Участь у торгах взяла лише одна компанія, ТзОВ «Крімсон Корп», яка запропонувала за це приміщення 56 579 681 грн.

Зазначимо, що аукціон, на який подається лише один учасник, визнають таким, що не відбувся. Однак як пише Zaxid.net, законодавство дає право такій фірмі викупити об’єкт і без торгів. Зараз управління комунальної власності вивчатиме подані ТзОВ «Крімсон Корп» документи, і якщо вони відповідатимуть усім вимогам, то йому продадуть приміщення на площі Ринок, 38.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Крімсон Корп» створили буквально три місяці тому – у листопаді 2018 року. Зареєстроване воно у Києві на бульварі Лесі Українки. Основний вид діяльності фірми вказаний як надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Засновником ТзОВ «Крімсон Корп» є Альберт Маловічко, який також є консультантом із питань організації та участі в аукціонах через систему U.Biz. Розмір статутного капіталу компанії становить 1000 гривень.

Зазначимо, будинок №38 на площі Ринок є пам’яткою архітектури національного значення, він розташований у межах території, що внесена до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Будівля також відома як кам’яниця Вільчаківська.

Сам триповерховий цегляний будинок на площі Ринок, 38 звели у XVII столітті. Кілька років тому його об’єднали зі сусіднім будинком №37 і створили оглядовий зал Будинку моделей. Під час реставрації у підвалах також знайшли старовинні розписи.

Як повідомляв Львівський портал, це вже не перший об’єкт на площі Ринок, який мерія виставляє на продаж. Торік восени міська рада за 5 млн грн продала підвальне приміщення на площі Ринок, 31. Його купило ТзОВ «Холдинг «Гранд Готель», власником якого є Григорій Козловський.

Як відомо, Григорію Козловському належить винниківський футбольний клуб «Рух», «Гранд Готель», заклад «Королівська пивоварня» та Винниківська тютюнова фабрика. Також він є співвласником будівельної компанії Avalon Inc., яка зводитиме першу у Львові 25-поверхівку.

1 березня 2018 року Григорій Козловський також відкрив на площі Ринок, 36, що неподалік із виставленим на аукціон приміщенням, ресторан «36 по» із гігантським акваріумом.

Також у грудні фірма бізнес-партнера Козловського викупила приміщення першого поверху у кам’яницях №12, №13 на площі Ринок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *