ОСТАННІ НОВИНИ

ЄБРР шукає для Львова «сміттєвого консультанта»

Наталя Дуляба

|

ЄБРР оголосив конкурс на відбір консультанта із надання підтримки в реалізації проекту поводження з відходами у Львові. Відповідне оголошення оприлюднено на сайті Європейського банку реконструкції та розвитку. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

Заплановано, що після завершення конкурсу ЛКП «Зелене місто» у червні цього року укладе з консалтинговою компанією контракт щодо підтримки впровадження проекту поводження з твердими побутовими відходами у Львові. Тривалість контракту – 36 місяців.

Вартість послуг консультанта визначили в розмірі 600 000 євро (без ПДВ). Фінансування надається Шведським агентством міжнародного розвитку (SIDA).

Очікуваним результатом виконання умов контракту є успішна закупівля та реалізація компонентів інвестиційного проекту за рахунок надання ЛКП «Зелене місто» послуг з підтримки впровадження проекту.

Переможець конкурсу має надавати такі послуги ЛКП «Зелене місто»:

  • підтримка в реалізації та управлінні проектом вцілому;
  • вивчення /перевірка проектних рішень (за потреби);
  • адміністрування виконання контракту, в тому числі нагляд за будівельними роботами або супровід виконання робіт;
  • допомога у всіх аспектах, пов’язаних з виконанням Плану екологічних і соціальних заходів (ESAP);
  • організація своєчасної звітності та виплат за договорами фінансування.

Процедура відбору консультанта відбуватиметься у форматі одноетапного відкритого конкурсного відбору. Зацікавленим консалтинговим компаніям або групам компаній потрібно подати Пропозицію відповідно до форми RFP, якою визначаються усі вимоги, завдання та порядок відбору. Обмеження щодо країни походження консультанта відсутні.

Нагадаємо, торік у червні у Києві місто підписало угоду на отримання 35 млн євро кредиту від ЄБРР на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові та на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Для того, щоб рекультивувати полігону у Грибовичах та перетворити його на зелену зону, потрібно близько чотирьох років.

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий раніше заявляв, що рекультивацію сміттєзвалища завершать через п’ять років, тобто орієнтовно у 2023 році. Паралельно з цим на вул. Пластовій будуватимуть сміттєпереробний завод.

Додамо також, нещодавно Львівська ОДА звернулась до СБУ, аби та надала правову оцінку проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Своєю чергою у мерії заявили, що область блокує процес рекультивації.

Як повідомляв Львівський портал, вісім міст на чолі зі Львовом недавно підписали «сміттєвий меморандум». Вони домагатимуться виділення земельної ділянки під регіональний полігон, що потрібен не лише Львову, а й п’яти районам області, які використовували полігон в Грибовичах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *