ОСТАННІ НОВИНИ

Синютка виділив Дубневичам майже 9 гектарів під сонячні електростанції

Вероніка Рой

|

8 квітня голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка підписав чотири розпорядження про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для обслуговування сонячних електростанцій. Сумарна площа цих ділянок становитиме 8,8 га. Про це пишуть «Наші гроші. Львів».

 

Дві ділянки по 1,6 та 2,8 га виділять ТОВ «НР Солар» на території Березинської сільради та Новороздільської міськради відповідно. За розпорядженнями ділянки надаються для будівництва підземної кабельної лінії від сонячної електростанції «Південна» до Новороздільського заводу складних мінеральних добрив.

Ще дві ділянки аналогічних розмірів отримає ТОВ «Солар грін тех». Призначення ділянок – будівництво кабельної лінії від «Північної» електростанції також до Новороздільського заводу.

Обидві компанії пов’язані з братами Дубневичами. ТОВ «НР Солар» зареєстровано менше двох років тому, а його власником є Тарас Ковальчук. Йому також належить 50% ТОВ «Солар грін тех», решта 50% – Мар’янові Романишину. Останньому також належить ТОВ «Галінтерком», колишнім власником якого є Павло Дубневич.

Раніше власниками обох фірм були Роксолана Пиртко, донька Ярослава Дубневича і ТОВ «Ліг енергія», яка в свою чергу заснована латвійською компанією ТОВ «Балтінвест Холдінг» (75%) та Роксоланою Пиртко (25%).

Нагадаємо, що у вересні 2018 року брати Дубневичі отримали понад 109 га на будівництво електростанцій.

Як повідомляв Львівський портал, нардепи зі Львівщини Богдан і Ярослав Дубневичі причетні до схем розкрадання коштів Укрзалізниці.

За підсумками 2016 року орієнтовна вартість закупівель ПАТ «Укрзалізниця» в компаній Ярослава та Боглана Дубневичів складала близько мільярда гривень. Згодом повідомлялося, що зловживаннями Дубневичів в «Укрзалізниці» займеться НАБУ.

Після цього НАБУ дали доступ до документів залізниці для розслідування змови з Дубневичами. Відбулися обшуки у офісі Дубневичів у Львові. Зокрема стало відомо, що мова про корпорацію КРТ, яка співпрацювала з фірмою, що ухилялась від сплати податків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *