ОСТАННІ НОВИНИ

Синютка віддав Дубневичам більше 100 га під сонячні електростанції

Олена Карп'юк

|

25 вересня голова Львівської ОДА Олег Синютка підписав чотири розпорядження про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею понад 109 га під будівництво та обслуговування наземних фотоелектричних сонячних електростанцій. Про це пишуть Наші гроші, передає Львівський портал.

 

З усіх розпоряджень випливає, що ділянки були вилучені з користування державного підприємства «Роздільське гірничо-хімічне підприємство «Сірка».

Три ділянки знаходяться на території Березинської сільської ради Миколаївського району. ТОВ «Променейра» отримало дозвіл на розробку проекту на ділянку орієнтовною площею 22,8 га, ТОВ «Солар Енерджі Парк» – 26 га, ТОВ «Солар Грін Парк» – майже 28 га.

Ще одна ділянка розташована за межами населеного пункту с. Крупське на території Розвадівської сільської ради Миколаївського району. Проект на 32,5 га розроблятиме ТОВ «НР Солар Парк».

Водночас усі чотири компанії пов’язані з народними депутатами від БПП Богданом та Ярославом Дубневичами. Товариства «Променейра», «Солар Енерджі Парк», «Солар Грін Парк» та «НР Солар Парк», які зареєстрували лише у червні-липні цього року, засновані ТОВ «Ліг Енергія». Бенефіціарними власниками є Роксолана Пиртко, донька Ярослава Дубневича, а також Валдіс Родзіньш (Латвійська республіка).

Після розробки проектів голова Львівської ОДА ще має їх затвердити.

Зазначимо, що брати Дубневичі відкрили свою першу електростанцію минулоріч.

Як повідомляв Львівський портал, нардепи зі Львівщини Богдан і Ярослав Дубневичі причетні до схем розкрадання коштів Укрзалізниці.

За підсумками 2016 року орієнтовна вартість закупівель ПАТ «Укрзалізниця» в компаній Ярослава та Боглана Дубневичів складала близько мільярда гривень. Згодом повідомлялося, що зловживаннями Дубневичів в «Укрзалізниці» займеться НАБУ.

Після цього НАБУ дали доступ до документів залізниці для розслідування змови з Дубневичами. Відбулися обшуки у офісі Дубневичів у Львові. Зокрема стало відомо, що мова про корпорацію КРТ, яка співпрацювала з фірмою, що ухилялась від сплати податків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *