ОСТАННІ НОВИНИ

Як голосують українці за кордоном

Вероніка Рой

|

Українці за кордоном вишикувалися у величезні черги, аби проголосувати на виборах президента України. Відповідні фото та відео з’являються у соціальних мережах, передає Львівський портал.

Так, як повідомляє у Facebook «Український портал у Кракові», чимала черга утворилася перед в Генконсульством України в Кракові. За даними екзит-полу, станом на 9:30 проголосували понад 100 виборців.

Також українці, які бажають віддати свій голос на виборах президента, вишикувались у довжелезну чергу у Варшаві.

Черга на виборчій дільниці вишикувалася і у Празі.

Схожа ситуація і у німецькому Берліні.

За інформацією Європейської правди, в німецькому Мюнхені,  де у списку виборців майже 30 тисяч людей, люди вишикувались у довгу чергу до приміщення Генерального консульства.

Черга утворилась і в Дюссельдорфі, де проголосувати можуть понад 20 тисяч українців.

Як повідомляє посол України в Естонії Мар’яна Беца у Twitter, чимало українців прийшли обирати президента України у Талліні.

Як повідомляє Укрінформ, на закордонній виборчій дільниці при посольстві України в Бельгії вибори розпочалися вчасно, відбуваються спокійно та, за оцінкою спостерігачів, за «відмінно організованою процедурою».

«На дільниці зареєстровані 2293 виборці. Це уточнений список, який ми отримали за декілька днів до цих виборів. Поки що, на цей момент, всі, хто приходив, скористалися своїм правом проголосувати за того чи іншого кандидата. Висновки щодо явки робити наразі зарано, перші підсумки підбиватимемо о 10.30, потім – о 15-й годині, і до 20.30 маємо надати ці дані до ЦВК», – розповів голова дільничної виборчої комісії Олександр Мороз.

Як повідомляє «Радіо Свобода», у столиці Австралії Канберрі завершується голосування на єдиній відкритій у цій країні закордонній виборчій дільниці на виборах президента України. Дільниця, утворена при посольстві України, відкрилася о 23:00 за київським часом 30 березня, голосування на ній триватиме до 11:00 за київським часом 31 березня.

«Вибори президента України на нашій планеті починаються із виборчої дільниці в консульстві України в Канберрі. Це єдина виборча дільниця в усій Австралії та Океанії. Тож, насправді, нам дуже пощастило, що нам до неї їхати лише 300 км. Бо від Окленда, що у Новій Зеландії, сюди – 2300 км. А від Дарвіна, що в Північній Австралії, – більше 4000 км. Коли ви прокинетеся у неділю, в нас вже буде вечір, вже по виборах. Вітання вам з майбутнього! Можна напевно сказати, що майбутнє у нас є», – цитує видання громадянку України Діну Крочук.

У той же час, посольство України в США на своїй сторінці у Facebook повідомило, що українці Америки почали голосувати на виборах Президента України.

Нагадаємо, сьогодні, 31 березня, в Україні відбуваються чергові вибори президента. Усі виборчі дільниці відкриваються о 08:00 год. і працюватимуть до 20:00 год. Станом на 11.00 год. у Львівській області виборчий процес проходить спокійно. Станом на 12.00 год. на виборчих дільницях Львова явка виборців становить в середньому 13,8%.

Як повідомляв Львівський портал, участь у президентських виборах загалом хотіли взяти 44 кандидати. Втім після того, як кілька осіб зняли свої кандидатури, список звузився до 39 людей. У виборчих бюлетенях будуть вказані прізвища 39 осіб, ставити штамп «вибув» не будуть.

Із остаточним переліком осіб, що хочуть стати Президентом України, можна ознайомитися тут.

На Львівщині за президента голосуватимуть майже 2 мільйони виборців.

Фото: Український портал у Кракові, Українці в Польщі, Євгеній Перебийніс, Андрій Мельник, Мар’яна Беца, Європейська правда, посольство України в США

Відео: Георгій Тука

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *