ОСТАННІ НОВИНИ

Перша дільниця за кордоном почала обирати президента

Наталя Дуляба

|

На першій закордонній дільниці розпочалось голосування у першому турі виборів президента України. Про це пише Європейська правда, передає Львівський портал.

 

Найпершими свої голоси за майбутнього главу держави почали віддавати громадяни України в Австралії.

Дільниця, утворена при посольстві України в Канберрі, відкрилась о 8:00 год. за місцевим часом (23:00 год. за київським часом 30 березня).

Голосування на ній триватиме до 20:00 (11:00 за київським часом 31 березня). Проголосувати в Канберрі можуть також українці Нової Зеландії.

Загалом у закордонному виборчому окрузі ЦВК сформувала 101 дільничну комісію. Українці голосують у 72 країнах світу. Дільниці розташовані в посольствах та консульствах України.

Найбільша кількість дільниць сформована у Німеччині, їх там 5. По 4 – у США, Польщі, Італії, по 3 дільниці утворені в Канаді, Іспанії та Туреччини. У Росії всі дільниці для голосування закриті.

Найбільша закордонна виборча дільниця утворена при посольстві України у Молдові, там зареєстровано понад 52 тисяч виборців. Найменша – при військовій частині у Косові (менше 50 виборців). Загалом ЦВК передала на закордонні дільниці понад 420 тисяч бюлетенів.

Вибори президента завершаться після закриття останньої дільниці у Сан-Франциско. Голосування там триватиме до 6 ранку за Києвом 1 квітня.

Для участі у голосуванні виборцям за межами України слід бути включеним до списку виборців, особисто прийти на дільницю та мати при собі документ, що підтверджує громадянство України.

Як повідомляв Львівський портал, загалом участь у президентських виборах-2019 хотіли взяти 44 кандидати. Втім після того, як кілька осіб зняли свої кандидатури, список звузився до 39 людей. У виборчих бюлетенях будуть вказані прізвища 39 осіб, ставити штамп «вибув» не будуть.

Із остаточним переліком осіб, що хочуть стати Президентом України, можна ознайомитися тут.

Зазначимо, якщо жоден із кандидатів не набере більше 50% голосів, то другий тур виборів відбудеться 21 квітня. У ньому зустрінуться два кандидати з найбільшою підтримкою виборців.

На Львівщині за президента голосуватимуть майже 2 мільйони виборців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *