ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС підтримав заяву G7 про необхідність повернути кару за незаконне збагачення

Андрій Котенський

|

Євросоюз підтримав заяву послів країн «Великої сімки» та Світового банку про необхідність повернути кримінальну відповідальність за незаконне збагачення в Україні. Представництво ЄС в Україні ретвітнуло відповідну заяву у своєму мікроблозі Twitter, зазначивши, що «ЄС є частиною G7», пише Європейська правда.

 

Як раніше повідомляв Львівський портал, НАБУ і САП закривають всі справи про незаконне збагаченнячиновників. Причиною такого кроку стало одіозне рішення Конституційного суду України, про скасування статті ККУ «Про незаконне збагачення». Тепер усі кримінальні провадженні в частині, що стосується незаконного збагачення, будуть закриті і поновити їх стане неможливо, адже закон не має зворотної сили.

Хто з нардепів домагався скасування статті про незаконне збагачення (список).

Хто з суддів скасував антикорупційну статтю (список).

До слова, кримінальну відповідальність за незаконне збагачення запровадили у 2015 році. Це було однією з вимог ЄС на виконання Плану дій з візової лібералізації, а також одним із зобов’язань України перед МВФ, закріпленим меморандумом.

Водночас у ЄС спростували всі аргументи, якими скасувала відповідальність за незаконне збагачення.

Президент України Петро Порошенко вніс новий законопроект про незаконне збагачення, як невідкладний. Утім, центр протидії корупції про законопроект Порошенка щодо незаконного збагачення: «Гірший, ніж за часів Януковича».

G7 і Світовий банк закликали відновити відповідальність за незаконне збагачення в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *