ОСТАННІ НОВИНИ

Україна розглядає можливість знятися з Євробачення-2019

Андрій Котенський

|

У Суспільному мовленні заявили, що обиратимуть представника України на пісенному конкурсі Євробачення-2019 з-поміж усіх фіналістів національного відбору, але до цього вони ще проконсультуються з юристами чи взагалі є сенс продовжувати брати в цьому участь. Про це у коментарі Громадському повідомила членкиня правління Національної суспільної телерадіокомпанії (НСТУ) Олександра Кольцова.

 

«Спочатку ми проконсультуємося з Європейською мовною спілкою щодо політизації процесу відбору в Україні. Як це вплине взагалі на нашу участь цього року. Потім ми поспілкуємося з юристами, чи ми хочемо продовжувати брати в цьому участь як мовник. Потім ми поспілкуємося с менеджментом артистів. А потім ми приймемо рішення», – пояснила вона.

На запитання, чи відрізняється договір, який пропонували MARUV, від договору, що пропонували переможцям нацвідбору в минулі роки, Кольцова відповіла, що новим був тільки пункт про заборону виступати в Росії.

«Те, що артист виклав інтерпретацію цих пунктів… там просто дуже багато стандартних пунктів з правил Євробачення. Крім пункту про скасування гастролей в РФ – про скасування на час проведення конкурсу», – сказала вона.

Представниця Суспільного також підтвердила, що MARUV була згодна відмовитися від виступів у Росії, додавши, що раніше цей пункт не застосовували, бо артисти, що виступають в Росії, не потрапляли в фінал нацвідбору.

«В кожному відборі були артисти, які на той момент виступали в РФ, жоден з них не виходив у фінал, тому ми не застосовували цю норму. Договір був завжди, додали цей пункт після першого півфіналу, коли з’явилися реальні шанси на те, що у нас буде такий кейс, і потрібно буде тлумачити це і для суспільства, і назовні», – розповіла Кольцова.

Також вона додала, що іншому кандидату, який захоче представляти Україну на Євробаченні-2019, запропонують той самий договір, від якого відмовилася MARUV.

Нагадаємо, окрім MARUV у фіналі національного відбору також брали участь гурти Freedom Jazz, Kazka, Brunettes Shoot Blondes,YUKO та скомпрометовані Anna Maria

Раніше Львівський портал повідомляв, що у  фіналі Національного відбору на Євробачення-2019 перемогла співачка MARUV. Водночас активісти вже встигли з’ясувати, що MARUV гастролювала у Росії. У суботу, 23 лютого, після свого виступу у фіналі співачка заявила, що Євробачення є пісенним конкурсом, а не «політичними виборами». Також вона додала, що «не варто судити всіх росіян за одним президентом».

Також Віце-прем’єр-міністр України з гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко заявив, що артисти, які мали гастролі на території Росії, не можуть навіть брати участь у фіналі Нацвідбору на Євробачення, а згодом додав, що «історія із учасником від України ще незавершена».

Проти «артистів-ватників» виступив також і міністр культури Євген Нищук.

Зважаючи на резонанс, який викликав результат Національного відбору на пісенний конкурс, Суспільне мовлення, яке обирає представника України на Євробачення, заявило, що MARUV може і не поїхати у Тель-Авів.

Maruv же заявила, що її хочуть змусити відмовитися від Євробачення-2019. Ввечері 25 лютого стало відомо що Maruv не представлятиме Україну на Євробаченні-2019. Співачка переконує, що була готова відмовитися від концертів у Росії, але відмовилася від участі у конкурсі через інші пункти договору із НТСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *