ОСТАННІ НОВИНИ

«Війни в Україні немає, РФ не окуповувала Крим». Претендентки на Євробачення від України зробили скандальну заяву 

Соломія Головіна

|

Фіналістки Національного відбору на Євробачення-2019, дует ANNA MARIA дали скандальне інтерв’ю журналісту Роману Скрипіну, під час якого заявили, що «війни в Україні немає», а також відмовилися визнавати анексію Криму РФ. Про це повідомляє видання «Обозреватель».

 

У студії дівчата заявили, що «Україна не веде війну з Росією, а конфлікт просто називається АТО». Що стосується їхньої позиції щодо Криму, Анна і Марія зазначили, що «Україна втратила півострів», водночас вони не вважають, що він окупований РФ.

Крім того, співачки відмовилися пояснити свою позицію, заявивши, що «вони не політики і відповідати на подібні запитання не будуть».

«В Україні немає війни з Росією, це називається АТО. І взагалі, для чого ви це запитуєте? Слухайте, ми не є членами секретаріату президента, щоб відповідати на подібне. Ми не обговорюємо політику, ми – музиканти. Питання про війну ставте політикам, а не нам», – оскандалилися висловлюванням ANNA MARIA.

Крім цього, Скрипін запитав у дуету про участь у концертах з нагоди 9 травня, а також підтримки маршу «Безсмертного полку», ініційованого Москвою. Дівчата зазначили, що не вважають свій вчинок поганим і відкрито сказали про те, що досі підтримують радянське свято «Великої Перемоги», яке в Україні є Днем скорботи і пам’яті.

«Ми сприймаємо свій виступ на «Інтері» просто як пісню. Для нас вшанувати пам’ять ветеранів війни було важливо. Парад «Безсмертного полку» придумали в Росії, але нам абсолютно все одно. Ми знаємо також, що в Україні заборонена георгіївська стрічка, але її можна надіти, а можна зняти, у нас же просто пам’ять всередині», – висловилися артистки.

Також учасниць дуету запитали, чий Крим (це територія України чи Росії). На що виконавиці відповіли:

«Крим наш! Наш із моєю сестрою, це наш дім, так було, є і буде. Зараз там просто два кордони, ми їдемо додому і маємо їх проходити. То чий же Крим? Ми не будемо говорити фрази, які від нас хочуть почути. Україна просто втратила Крим», – висловилися артистки, відмовившись відкрито визнати анексію Криму Росією.

На думку сестер Опанасюк, з Кримом трапилися «два кордони – український і російський». При цьому сам півострів залишився колишнім.

«Не тримайте мене за ідіота у моїй же студії. У вас що, слово «окупація» в горлі застрягло? Ви чудово відрікаєтеся від своїх слів, а глядачі зроблять свої висновки», – різко підсумував Скрипін.

Додамо, що дует ANNA MARIA бореться за право представляти Україну на престижному пісенному конкурсі Євробачення-2019 у фіналі Національного відбору, який відбудеться у суботу, 23 лютого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *