ОСТАННІ НОВИНИ

Протест «євробляхарів»: мітингувальники розблокували пункти пропуску на Львівщині

Юлія Шпак

|

У пунктах пропуску у Львівській та Волинській області власники автомобілів на іноземній реєстрації розблокували рух транспорту. Про це повідомляє прес-служба «Укравтодору».

 

«Станом на 12-00 год. рух транспорту на автомобільних дорогах в Львівській області М-11 Львів-Шегині, М-10 Львів-Краковець, М-09 Тернопіль-Львів-Рава Руська та у Волинській області М-07 Київ – Ковель – Ягодин відновлено», – йдеться у повідомленні.

У прес-службі патрульної поліції Львівській області повідомили, що близько 12 години у пункті пропуску “Рава-Руська” стояли 50 легкових автомобілів, 150 вантажівок та один автобус. Мітингувальники у цьому пункті пропуску відсутні.

У «Шегинях» станом на 12 годину черга з транспортних засобів. Мітингувальники відсутні. У «Краковці» була та ж сама ситуація.

Нагадаємо, раніше керівник Львівської митниці Левко Прокіпчук повідомив, що у Львівській області розблоковано підіздні дороги до пунктів пропуску Угринів, Рава-Руська, Грушів та Смільниця.

Раніше Львівський портал повідомляв, що із 25 листопада діють нові правила ввезення авто на іноземній реєстрації. Відтак з 25 листопада на Львівщині розпочали блокаду пунктів пропуску через прийняті закони №8487 і №8488, які стосуються авто на іноземній реєстрації. ДПСУ поінформувала, що у зв’язку з цим ускладнений рух спостерігається у напрямку пунктів пропуску «Устилуг», «Рава-Руська», «Ягодин», «Малий Березний», «Шегині», «Краківець», «Солотвино» та «Угринів».

Згодом Президент України Петро Порошенко підписав закони №8487 та №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами.

Вчора, 26 листопада, повідомлялося, що до восьми пунктів пропуску рух транспорту досі заблокований. У свою чергу, в МВС заявили, що їх сервісні центри готові у цілодобовому режимі реєструвати розмитнені авто з європейською реєстрацією. 

Також сьогодні на своїй сторінці у Facebook керівник Львівської митниці Левко Прокіпчук повідомив, на «Краківці» сталась бійка між «мітингувальниками» та водіями.

«Мали неприємну ситуацію, коли мітингувальники не пропустили 2 польських дипломатів. То ж зараз компетентні органи Польщі просять надати інформацію щодо осіб, які беруть участь в цих «заходах», щоб при спробі перетину депортувати та анулювати карту поляка, якщо така видавалась», – написав він.

Додамо, що всі власники машин на іноземній реєстрації вимагають скасувати законопроекти №8487 та №8488, які, на їхню думку, були прийняті без урахування вимог громадськості. Зокрема, вони домагаються скасування коефіцієнту віку в розрахунку вартості акцизу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *