ОСТАННІ НОВИНИ

У «Рава-Руській» тимчасово розблокували кордон

Юлія Шпак

|

Сьогодні, 27 листопада, у пункті пропуску «Рава-Руська» поліції, прикордонникам та проїжджаючим громадянам вдалось тимчасово розблокувати кордон. Про це розповіла речниця Патрульної поліції у Львівській області Катерина Рибій.

 

Повідомляється, що зробили випуск усіх транспортних засобів з пункту пропуску та великий запуск тірів в пункт пропуску. Також зазначається, що в «Рава-Руській» цілу ніч перекривали дорогу. Станом на 7 ранку мітингувальники пропускали в годину 1 автобус.

«Пікетувальників стало мало і авто вирішили їхати. Поліція і прикордонники забезпечили проїзд», – зазначила Катерина Рибій.

Патрульні повідомили, що у пункті пропуску «Шегині» стоїться 200 тірів та 100 легкових авто. Мітингувальники пропускають 1 легковий транспортний засіб в годину.

У «Краківці» простоюють понад 250 вантажівок, 7 автобусів та легкові автікви. Мітингувальники не пропускають легкові авто та вантажівки, 1 автобус пропускають в годину.

У патрульній поліції повідомили, що мітингувальники продовжують з’їжджатися.

Також на своїй сторінці у Facebook керівник Львівської митниці Левко Прокіпчук повідомив, що у Львівській області розблоковано підіздні дороги до пунктів пропуску Угринів, Рава-Руська, Грушів та Смільниця.

«О 8:50 вдалось тимчасово розблокувати Краковець. Окреме спасибі мітингувальникам, які перекривали дорогу перед пунктом пропуску Рава-Руська, які з розумінням поставились до проблем, з якими зіштовхнулись водії ТІРів, що тривалий час чекали в черзі», – написав він.

Також Левко Прокіпчук зазначив, що на «Краківці» сталась бійка між «мітингувальниками» та водіями.

«Мали неприємну ситуацію, коли мітингувальники не пропустили 2 польських дипломатів. То ж зараз компетентні органи Польщі просять надати інформацію щодо осіб, які беруть участь в цих «заходах», щоб при спробі перетину депортувати та анулювати карту поляка, якщо така видавалась», – написав він.

Раніше Львівський портал повідомляв, що із 25 листопада діють нові правила ввезення авто на іноземній реєстрації.

Відтак сьогодні на Львівщині розпочали блокаду пунктів пропуску через прийняті закони №8487 і №8488, які стосуються авто на іноземній реєстрації.

ДПСУ поінформувала, що у зв’язку з цим ускладнений рухспостерігається у напрямку пунктів пропуску «Устилуг», «Рава-Руська», «Ягодин», «Малий Березний», «Шегині», «Краківець», «Солотвино» та «Угринів».

Президент України Петро Порошенко підписав закони №8487 та №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами.

20 листопада власники автомобілів на іноземній реєстрації розпочали безстрокову акцію протесту у 46 містах України.

Зокрема, протягом цих днів «євробляхарі» блокували дороги у селі Новий Милятин Буського району та в селі Розвадів Миколаївського району.

Також власники «євроблях» 20 листопада також влаштували акцію протесту під стінами Львівської міськради, а також у Бродах.

Вчора, 26 листопада, повідомлялося, що до восьми пунктів пропуску рух транспорту досі заблокований. У свою чергу, в МВС заявили, що їх сервісні центри готові у цілодобовому режимі реєструвати розмитнені авто з європейською реєстрацією. 

Всі власники машин на іноземній реєстрації вимагають скасувати законопроекти №8487 та №8488, які, на їхню думку, були прийняті без урахування вимог громадськості. Зокрема, вони домагаються скасування коефіцієнту віку в розрахунку вартості акцизу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *