ОСТАННІ НОВИНИ

«АВЕ Львів» залишається на Північній: міськрада вже вчетверте відклала виїзд перевізника

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 5 жовтня, виконавчий комітет Львівської міської ради вже вчетверте продовжив перевізнику «АВЕ Львів» термін використання сміттєперевантажувальної станції на вул. Північній. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Як розповів директор ТОВ «АВЕ Львів» Олег Гайовишин, компанія надалі шукає нову земельну ділянку під свою нову сміттєперевантажувальну станцію, однак ці пошуки наразі не дали результатів. Мешканці села Старий Яричів Кам’янка-Бузького району, на території якого перевізник планував перевантажувати сміття, надалі виступають проти. І в знак протесту проти такої діяльності на околиці села вони навіть перекривали трасу «Київ – Чоп».

«Ми вже переглянули 20 варіантів у всіх можливих куточках Львова та прилеглих територіях. Вже навіть виходили на підписання договору, але коли доходила мова про те, що це буде перевантажувальна станція, відразу є спротив. Люди настільки це негативно сприймають. Тому, на жаль, дотепер ми не змогли знайти потрібної ділянки чи приміщення. Ми щодня перевантажуємо орієнтовно 130 тонн сміття, використовуючи клаптик землі, розміром 10х30 м. За ці межі ми не виходимо, тому нам потрібно не так багато місця», – зазначив Олег Гайовишин.

Відтак члени виконкому таки дозволили використовувати перевізнику земельну ділянку на вул. Північній ще до 5 листопада. Однак вони наголосили, що компанія повинна якнайшвидше знайти нову ділянку на території області, оскільки вони не можуть щораз вітерміновувати її виїзд.

Зазначимо, міська рада вже тричі продовжувала термін «виселення» перевізника «АВЕ Львів» з його сміттєперевантажувальної станції на вул. Північній. Звільнити ділянку спочатку він мав 15 вересня, потім 25 вересня, після цього – 5 жовтня.

Як повідомляв Львівський портал, ще наприкінці серпня перевізник «Аве Львів» практично завершив очищати свою перевантажувальну станцію на вул. Північній, де назбиралось близько 10 тисяч тонн сміття. Для того, щоб вивезти всі відходи, компанія витратила два з половиною місяці та кілька мільйонів гривень.

Нагадаємо, із березня у Львові заговорили про купи сміття на вул. Північній, де перевізник «Аве Львів» облаштував свою сміттєперевантажувальну станцію. Мешканці також неодноразово скаржились через це. А нещодавно екологи заговорили про те, що ця станція створює небезпеку повітряному руху в районі злету та посадки літаків в аеропорту ім. Д. Галицького.

Через бездіяльність та забруднення довкілля «Аве Львів» оштрафували. Розмір штрафу становив близько 1000 гривень. Також у Львівській ОДА заявляли, що якщо «Аве Львів» до кінця липня не очистить свою перевантажувальну станцію, то вона втратить частину ринку своїх послуг. Однак нещодавно в Ода заявили, що зараз мова про це вже не йде.

Водночас міськрада Львова нещодавно визнала неможливим функціонування перевантажувальної станції «АВЕ Львів» на вул. Північній, адже для її облаштування перевізник самовільно захопив земельну ділянку. Мерія зобов’язала компанію вивезти звідти все сміття до 31 серпня. 1 вересня Муніципальна варта мала встановити на станції шлагбаум, аби унеможливити повторний завіз відходів.

Також нещодавно мерія заявила, що ділянку, де була перевантажувальна станція «АВЕ Львів» віддасть під індустріальний завод.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *