ОСТАННІ НОВИНИ

Історичний ареал Львова: мерія погодила будівництво п’яти будинків у новому житловому кварталі

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет міськради Львова затвердив ТзОВ «Патриаком» містобудівні умови та обмеження на будівництво п’яти житлових багатоповерхових будинків з об’єктами соціально-побутової інфраструктури у новому житловому кварталі на вул. Скляній, 15 та на вул. Шевченка, 60. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 3 серпня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як йдеться у проектах рішення, ТзОВ «Патриаком» будуватиме чотири нові житлові будинки, а також реконструює будівлю прохідної під багатоквартирний житловий будинок на вул. Скляній, 15 та на вул. Шевченка, 60. Висота майбутнього житла буде різною – 15,5 м, а також від 39 до 50 м.

Загальна площа двох земельних ділянок, на яких з’явиться новий квартал, становить 7,6 га. Також вони розташовані в межах історичного ареалу Львова.

(клікніть на зображення для збільшення)

Цільове призначення землі – для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови; категорія – землі житлової та громадської забудови; вид використання – для будівництва кварталу житлової забудови зі супутніми об’єктами соціально-побутової інфраструктури. Ділянки розташовані у зоні Ж-4 – зоні багатоповерхової житлової забудови відповідно до зонінгу Шевченківського району.

Зазначимо, раніше на цих землях знаходився ВАТ «Львівський мехсклозавод».

Виконком міської ради дозволив забудувати земельні ділянки на 35%. Також остаточну висоту будинків ТзОВ «Патриаком» має узгодити з Міжнародним аеропортом «Львів» імені Данила Галицького.

Загалом новий житловий квартал матиме близько 18 житлових будинків. За попередніми даними, у ньому житимуть кілька тисяч тисяч осіб.

Як зазначив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, сьогодні в межах нового житлового кварталу вже збудували один дитсадок, у планах – ще два окремо стоячих садки та один вбудований. Загалом всі чотири садочки розраховані на 220 дітей.

Як повідомляв Львівський портал, ТзОВ «Патриаком» самовільно розпочав будівництво цього майбутнього житлового кварталу кілька років тому. Восени 2016 року міська рада погодила будівництво трьох будинків на вулиці Шевченка, 60, які фактично вже були збудованими.

Згідно з даними бізнес-сервісу YouControl, ТзОВ «Патриаком» зареєстроване у Львові саме на вул. Шевченка, 60. Його засновником є компанія «Аджіндо Лімітед» (Кіпр).

Кінцевий бенефіціарний контролер ТзОВ «Патриаком» – британець Марк Рональд Райнер. Основний вид діяльності вказаний як організація будівництва будівель, а розмір статутного капіталу становить більше 91 мільйона гривень.

Нагадаємо, сьогодні виконавчий комітет також дозволив будувати в історичному ареалі Львова новий багатоповерховий житловий будинок.

Нещодавно виконком дозволив звести в історичному ареалі ще один житловий будинок. Дозвіл на будівництво будівельна компанія отримала через Львівську обласну організацію Українського товариства глухих. Також у цій зоні, на території Львівського медуніверситету, планують зводити 6-поверхове житло.

Зазначимо, кілька останніх років у Львові активно забудовують зону ЮНЕСКО та історичний ареал міста. І протягом останніх місяців кількість таких випадків стрімко зросла. Зокрема, у середині травня виконавчий комітет Львівської міської ради погодив будівництво скляних офісів у зоні ЮНЕСКО. Також у цій охоронній зоні збудують новий 6-поверховий готель. А між костелом Ольги і Єлизавети та собором святого Юра, тобто в історичному ареалі, планують звести новий готель.

Додамо також, що 19 червня Верховна Рада нарешті ухвалила наболілий законопроект №1553 , який має захистити від навмисного знищення пам’ятки ЮНЕСКО в Україні. Він водночас передбачає створення на місцях органу управління, який би регулював діяльність у зоні пам’ятки ЮНЕСКО та її буферній зоні. Детальніше дізнатися про те, як новий закон щодо пам’яток ЮНЕСКО вплине на історичний Львів, можна тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *