ОСТАННІ НОВИНИ

Забудовник під прикриттям товариства глухих зводитиме житло в історичному ареалі Львова

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 20 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив Львівській обласній організації Українського товариства глухих містобудівні умови та обмеження на проектування і будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на вул. М. Некрасова, 45 зі знесенням господарських будівель і споруд. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Це питання виконком розглядав ще минулого тижня під час засідання, однак його перенесли на сьогодні, аби дізнатися деталі щодо фірми, яка зводитиме житло, а також переконатися у захисті прав товариства глухих.

Як розповів представник Львівської обласної організації Українського товариства глухих, на «квартирній» черзі зараз перебувають близько 40 її членів. І забудовник пообіцяв виділити їм 600 кв м у майбутньому будинку на вул. М. Некрасова, 45.

Також під час обговорення з’ясувалось, що зводитиме цей багатоквартирний будинок компанія «Глобус». Її представник запевнив, що з товариством глухих вже уклали договори, які передбачають виділення 15% від загальної площі майбутнього житла.

«Ми передаємо організації 15% від загальної площі, а це – 630,9 кв м. Орієнтовно це буде 6 квартир, 2 офісні приміщення та 13 паркомісць. Загальна площа квартир в будинку становить близько 1850 кв м. Хочу наголосити, що нежитлові приміщення можна замінити житловою площею не лише в майбутньому будинку на вул. Некрасова, 45, а й в інших будинках компанії «Глобус», які будуть здані», – розповів представник будівельної компанії.

Як йдеться у проекті рішення, нове житло будуватимуть на вул. М. Некрасова, 45 на земельній ділянці, площею 0,4728 га. Цільове призначення землі – для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку; категорія – землі житлової та громадської забудови. Ділянка розташована  у зоні Г-2 – торгово-діловій зоні місцевого значення відповідно до зонінгу Личаківського району.

Зазначимо, вказана земельна ділянка також знаходиться в історичному ареалі Львова. А новий житловий будинок розташовуватиметься відразу пологового біля будинку, що на вул. Мечнікова.

Виконавчий комітет дозволив забудувати цю земельну ділянку на 40%. Також висота житла не повинна перевищувати 17,79 м.

Також виконком у своє рішення долучив перелік осіб-черговиків товариства глухих та підписані ними договори з забудовником, аби гарантувати виділення квартир та нежитлових площ.

Нагадаємо, будівельна компанія «Глобус» сьогодні у Львові зводить ряд житлових комплексів на вул. Пасічній, вул. Пулюя-Трускавецькій, Демнянській, вул. Підстригача.

Як повідомляв Львівський портал, кілька останніх років у Львові активно забудовують зону ЮНЕСКО та історичний ареал міста. І протягом останніх місяців кількість таких випадків стрімко зросла. Зокрема, у середині травня виконавчий комітет Львівської міської ради погодив будівництво скляних офісів у зоні ЮНЕСКО. Також у цій охоронній зоні збудують новий 6-поверховий готель. А між костелом Ольги і Єлизавети та собором святого Юра, тобто в історичному ареалі, планують звести новий готель.

Додамо також, що 19 червня Верховна Рада нарешті ухвалила наболілий законопроект №1553 , який має захистити від навмисного знищення пам’ятки ЮНЕСКО в Україні. Він водночас передбачає створення на місцях органу управління, який би регулював діяльність у зоні пам’ятки ЮНЕСКО та її буферній зоні. Детальніше дізнатися про те, як новий закон щодо пам’яток ЮНЕСКО вплине на історичний Львів, можна тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *