ОСТАННІ НОВИНИ

Історичний ареал Львова: біля медуніверситету хочуть звести житло на шість поверхів

Наталя Дуляба

|

До 23 серпня у Львові триватиме громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території, розташованої на вул. Пекарській. Він передбачає будівництво в історичному ареалі 6-поверхового багатоквартирного житлового будинку. Про це Львівському порталу повідомили у відділі громадського партнерства Львівської міської ради.

 

Проект детального плану території (ДПТ) передбачає планувальне рішення щодо використання та забудови території орієнтовною площею 3,3 га. Розрахунковий термін реалізації – два роки.

Територія, в яку вносять зміни згідно з проектом ДПТ, входить в історичний ареал Львова. На більшій її частині розташовані корпуси Львівського національного медуніверситету ім. Д. Галицького, серед яких – пам’ятка архітектури місцевого значення (корпус нормальної анатомії університету).

Основні проектні рішення стосуються території, площею 0,3 га, на вул. Пекарській, яка передбачена під поступову комплексну реконструкцію. Решта території детального плану залишається без змін.

Територія розробленого проекту ДТП належить до зони Г-3 – зони вищих навчальних закладів та закладів середньої спеціалізованої освіти.

Натомість ділянку, площею 0,3 га, пропонують перевести у Ж–2 – зону малоповерхової квартирної забудови. І таким чином у південно-східній її частині хочуть звести житловий будинок на 6 поверхів із підземним паркінгом. Житло розраховане на 160 нових мешканців, а загальна площа проектованих квартир становить 3 832 м кв.

«Цим детальним планом передбачається нова забудова і формування повноцінних внутрішніх просторів з відповідним благоустроєм, озелененням та мінімальними необхідними для комфортного функціонування  житла супутніми об’єктами та територіями», – вказано у пояснювальній записці до ДПТ.

Також для потреб мешканців майбутнього житлового будинку у центрі Львова облаштують ігрові, відпочинкові та спортивні майданчики. Жодних нових навчальних закладів проект детального плану території не передбачає.

Відтак наступної середи, 1 серпня, в актовому залі Личаківської райадміністрації (вул. К. Левицького, 67) відбудеться зустріч із головним архітектором проекту детального плану території. Початок – о 18:00 год.

Нагадаємо, минулого тижня виконавчий комітет Львівської міської ради дозволив звести в історичному ареалі новий житловий будинок. Дозвіл на будівництво будівельна компанія отримала через Львівську обласну організацію Українського товариства глухих.

Як повідомляв Львівський портал, кілька останніх років у Львові активно забудовують зону ЮНЕСКО та історичний ареал міста. І протягом останніх місяців кількість таких випадків стрімко зросла. Зокрема, у середині травня виконавчий комітет Львівської міської ради погодив будівництво скляних офісів у зоні ЮНЕСКО. Також у цій охоронній зоні збудують новий 6-поверховий готель. А між костелом Ольги і Єлизавети та собором святого Юра, тобто в історичному ареалі, планують звести новий готель.

Додамо також, що 19 червня Верховна Рада нарешті ухвалила наболілий законопроект №1553 , який має захистити від навмисного знищення пам’ятки ЮНЕСКО в Україні. Він водночас передбачає створення на місцях органу управління, який би регулював діяльність у зоні пам’ятки ЮНЕСКО та її буферній зоні. Детальніше дізнатися про те, як новий закон щодо пам’яток ЮНЕСКО вплине на історичний Львів, можна тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *