ОСТАННІ НОВИНИ

В історичному ареалі Львова дозволили звести ще одну багатоповерхівку

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив Павлу Дупеличу містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом на вул. Гординських, 15-А зі знесенням існуючих будівель. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 3 серпня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як йдеться у проекті рішення, Павло Дупелич зводитиме нове житло на земельній ділянці, площею 0,1 га, на вул. Гординських, 15-А. Вказана ділянка перебуває у приватній власності та входить в історичний ареал Львова.

Цільове призначення землі – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку; категорія – землі житлової та громадської забудови. Функціональне призначення земельної ділянки – зона Ж-2 – зона малоповерхової квартирної забудови. При цьому містобудівна рада на своєму засіданні визначила, що на цій ділянці допустимий вид забудови є багатоквартирний житловий будинок до 6 поверхів.

Виконавчий комітет дозволив Павлу Дупеличу забудувати земельну ділянку на 59%. Максимальна висота майбутнього будинку не повинна перевищувати 25 м, а це, за приблизними підрахунками Львівського порталу, – 8 поверхів.

Питання про надання дозволу на будівництво житла на вул. Гординських, 15-А члени виконкому розглядали практично без обговорення.

Згідно з даними бізнес-сервісу YouControl, Павло Дупелич є співвласником ТзОВ «Меркурій-центр-плюс», що займається спеціалізованими будівельними роботами.

Нагадаємо, нещодавно виконавчий комітет Львівської міської ради дозволив звести в історичному ареалі новий житловий будинок. Дозвіл на будівництво будівельна компанія отримала через Львівську обласну організацію Українського товариства глухих. Також у цій зоні, на території Львівського медуніверситету, планують зводити 6-поверхове житло.

Як повідомляв Львівський портал, кілька останніх років у Львові активно забудовують зону ЮНЕСКО та історичний ареал міста. І протягом останніх місяців кількість таких випадків стрімко зросла. Зокрема, у середині травня виконавчий комітет Львівської міської ради погодив будівництво скляних офісів у зоні ЮНЕСКО. Також у цій охоронній зоні збудують новий 6-поверховий готель. А між костелом Ольги і Єлизавети та собором святого Юра, тобто в історичному ареалі, планують звести новий готель.

Додамо також, що 19 червня Верховна Рада нарешті ухвалила наболілий законопроект №1553 , який має захистити від навмисного знищення пам’ятки ЮНЕСКО в Україні. Він водночас передбачає створення на місцях органу управління, який би регулював діяльність у зоні пам’ятки ЮНЕСКО та її буферній зоні. Детальніше дізнатися про те, як новий закон щодо пам’яток ЮНЕСКО вплине на історичний Львів, можна тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *