ОСТАННІ НОВИНИ

Виконком дозволив будувати у зоні ЮНЕСКО готель із підземним паркінгом

Соломія Головіна

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради дав «добро» на зведення готелю на вул. Вороного,4. Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 6 липня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Члени виконкому погодили детальний план території, обмеженої вул. М. Вороного, вул. С. Руданського, вул. Ф. Ліста, вул. М. Коперника, пл. А. Міцкевича, просп. Т. Шевченка, який передбачає будівництво готелю з підземним паркінгом.

Мешканці довколишніх будинків, які прийшли на засідання, наполягали на тому, що на цій території повинен би бути громадський простір. Відтак після одобрення членами виконкому будівництва, обурені жителі покинули залу із вигуками «Ганьба!».

Раніше Львівський портал вже писав про те, що у Львові в зоні ЮНЕСКО хочуть збудувати новий 6-поверховий готель.

За попередніми розрахунками, у майбутньому готелі на вул. Вороного, 4 має бути від 120 до 154 номерів. Його надземна частина матиме до 6 поверхів включно.

Підземний паркінг у готелі хочуть облаштувати на 64 машиномісця, при цьому нормативна потреба самого готелю на 120-154 номери згідно з Державними будівельними нормами становить не більше 15-23 машиномісця. Тому 41-49 машиномісць планують зарезервувати для потреб міста та для клієнтів готелю «Жорж».

Як повідомляв Львівський портал, виконавчий комітет Львівської міської ради дав дозвіл на розроблення детального плану території, обмеженої вул. М. Вороного, вул. С. Руданського, вул. Ф. Ліста, вул. М. Коперника, пл. А. Міцкевича, просп. Т. Шевченка 23 березня цього року. Тоді головний архітектор Львова Юліан Чаплінський розповідав, що він передбачає облаштування підземного паркінгу, а не багатоповерхового готелю з паркінгом.

Зауважимо, Верховна Рада України ще з 2014 року затягувала із прийняттям закону щодо збереження пам’яток культурної спадщини, внесених до Списку ЮНЕСКО. Законопроект, який у 2016 році Верховна Рада прийняла у першому читанні, передбачає створення на місцях органу управління, який би регулював діяльність у зоні пам’ятки ЮНЕСКО та її буферній зоні.

Станом на сьогодні цей законопроект Верховна Рада включала 12 разів у порядок денний, однак так і не ухвалила.

Власне, 19 червня 2018 року Верховна Рада нарешті ухвалила підтримала закон №1553 «Про внесення змін до ЗУ “Про охорону культурної спадщини” (щодо збереження пам’яток культурної спадщини ЮНЕСКО в Україні). На законодавчому рівні нарешті визначили правовий статус пам’яток ЮНЕСКО в Україні, визначили порядок погодження містобудівних перетворень – відповідальних за ухвалення рішень та відповідальність за знищення об’єктів світової спадщини.  Детальніше про це читайте у матеріалі Львівського порталу «1553: Як новий закон щодо пам’яток ЮНЕСКО
вплине на історичний Львів».

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *