ОСТАННІ НОВИНИ

У міськраді Львова пообіцяли владнати ситуацію зі скандальними забудовами

Олена Карп'юк

|

Сьогодні, 20 червня, чиновники Львівської міської ради провели робочу зустріч із громадськими активістами, які влаштували акцію протесту біля мерії щодо незаконних забудов. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міськради Львова.

 

Під час зустрічі з чиновниками активісти озвучили перелік адрес зі скандальними забудовами у Львові і щодо них вкотре висловили свої зауваження.

«Внаслідок розмови було прийнято спільне рішення, відповідно до якого активісти мають підготувати і надати перелік вимог та зауваження щодо незаконного будівництва у Львові. Відтак буде прийнято рішення щодо подальшого формату роботи для врегулювання усіх спірних питань», – йдеться у повідомленні міської ради.

Зазначимо, від понеділка, 18 червня, під стінами Львівської міської ради акцію протесту оголосили активісти, які вимагають, аби міський голова Андрій Садовий взявся за незаконні забудови.

Причиною такого протесту стало те, що Андрій Садовий підтримав голодний протест мера Золочева Ігоря Гриньківа проти незаконного будівництва і навіть показово разом із іншими мерами міст Львівщини бив кувалдою по несанкціонованій будівлі. Тому активісти під стіни Ратуші також принесли кувалду, аби Садовий навів нарешті лад із незаконним будівництвом у Львові.

Однак вчора у міській раді Львова заявили, що в місті сьогодні існує лише близько десятка незаконних забудов, хоча активісти неодноразово наголошували, що їхня кількість є у рази більшою.

Як відомо, у Львові кілька останніх років активно забудовують зону ЮНЕСКО та історичний ареал міста. І протягом останніх місяців кількість таких випадків стрімко зросла. Зокрема, у середині травня виконавчий комітет Львівської міської ради погодив будівництво скляних офісіву зоні ЮНЕСКО. Також у цій охоронній зоні хочуть збудувати новий 6-поверховий готель.

Додамо також, що вчора, 19 червня, Верховна Рада прийняла законопроект №1553 «Про внесення змін до ЗУ «Про охорону культурної спадщини», який суттєво врегулює ситуацію з будівництвом в охоронній зоні ЮНЕСКО. У зв’язку з цим у Львові активісти вкотре показали скандальні забудови, які руйнують історичну частину міста.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *