ОСТАННІ НОВИНИ

Наталія Тімко: «Часник не захистить від вірусу грипу»

Соломія Головіна

|

Головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з епідеміології Наталія Тімко про ефективні методи профілактики грипу та ГРВІ:

«Щодо неспецифічних заходів профілактики, жоден часник не захистить від вірусу грипу… Єдиний специфічний захист – вакцинація.

Що робити, коли хтось із рідних вже захворів? У помешканні слід відкривати кватирки кожних 30-40 хв, виділити по можливості хворому окрему кімнату, окрему тарілку, виделку, ложку, змінювати постіль, тим, хто із хворим контактує, слід вакцинуватися.

Що варто зробити зараз кожній пересічній людині? Покладіть собі у кишеню назальний спрей. Він може бути промислового виробництва, придбаний в аптеці, або ж його можна зробити  самостійно. Для цього слід налити води, додати чайну ложечку солі і кожні півгодини промивати носові ходи. Це абсолютно не боляче і не важко. Якщо вірус опиняється у носоглотці, він менше часу буде триматися, оскільки ми його звідти вимиватимемо.

Пам’ятайте про те, що той, хто має з собою вологі серветки, спиртовмісний антисептик,  хоча б раз в 15 хв обробляє ним руки, зменшує ризик інфікування вірусом грипу на 90%. Ще раз повторюю те, що найпростіші речі рятують життя.

Але, якщо людина відчуває якісь розлади стану здоров’я, вона повинна звернутися не в «Доктора Google», а до лікаря в закладі охорони здоров’я, який вирішить, чи потребує людина лікування в стаціонарі, чи її можна залишити вдома, які препарати потрібні саме для цього хворого».

Фото: Facebook-сторінка Наталії Тімко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *