ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській міськраді пояснили, чому не починають опалювальний сезон

Наталя Дуляба

|

Опалення у будинках львів’ян не вмикають, бо невдовзі надворі потеплішає, відкласти початок опалювального сезону пропонують й управителі житлових будинків. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Так, у ніч на 17 жовтня температура повітря опуститься до +1°C, проте надалі має потеплішати. Чи починати опалювальний сезон, радились із управителями житлових будинків (ОСББ, ЖЕК).

84% опитаних висловились за те, щоб цього ще не робити та економити кошти на оплаті.

«Оскільки більша частина мешканців вважає, що наразі температура повітря дозволяє економити кошти на оплаті за тепло, опалювальний сезон для населення у Львові ще розпочинати не будемо. Зараз “Львівтеплоенерго” подає тепло всім бюджетним установам, які надіслали звернення. Далі продовжуємо моніторити температуру зовнішнього повітря. Але додам, що теплопостачальне підприємство у стані готовності і може подати опалення для населення у будь-який момент», – розповів директор департаменту ЖКГ Львівської міськради Орест Тимчишин.

Він додав, що останні кілька років опалювальний сезон у Львові починали у середині жовтня, проте невдовзі суттєво теплішало, через що доводилось його ставити на паузу. А це означає, що потрібно призупинити роботу більше сотні котелень та додаткових потужних котлів на ТЕЦ-1.

Нагадаємо, першим бюджетним установам Львова ввімкнули опалення 11 жовтня. Станом на 16 жовтня тепло подають до 158 дитсадків, лікарень та шкіл.

Додамо, що зазвичай опалювальний сезон у Львові стартує у середині жовтня і триває до середини квітня. Першими тепло отримують лікарні, школи і садочки, а невдовзі після цього його вмикають і в житлових будинках.

Торік опалювальний сезон у Львові почався 10 жовтня з кількох лікарень, а мешканцям тепло подали 16 жовтня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *