ОСТАННІ НОВИНИ

США дають Україні пакет військової допомоги на 425 млн доларів

Наталя Дуляба

|

Президент США Джо Байден у середу, 16 жовтня, поговорив телефоном із українським візаві Володимиром Зеленським і оголосив надання нового пакета військової допомоги на 425 мільйонів доларів. Про це повідомляє Європейська правда.

До нового пакета військової допомоги США входять додаткові засоби протиповітряної оборони, боєприпаси класу «повітря-земля», бронетехніка та «вкрай важливі боєприпаси для задоволення нагальних потреб України».

Крім того, США «найближчими місяцями» хочуть надати Україні додаткову зброю, зокрема «сотні перехоплювачів» для систем ППО, «десятки» систем тактичної ППО, додаткові артилерійські системи, «значну кількість боєприпасів, сотні бронетранспортерів і бойових машин піхоти, а також тисячі додаткових броньованих автомобілів».

Також вказано, що Зеленський поінформував Байдена про «план досягнення перемоги над Росією», й обидва лідери доручили своїм командам продовжити консультації щодо подальших кроків.

Український президент своєю чергою подякував Байдену, обом партіям Конгресу та американському народу за оголошений оборонний пакет.

Він додав, що в розмові з президентом США запропонував «розглянути можливість розвитку спільного виробництва зброї» та обговорив важливість додаткових тренувань для українських військових.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *