ОСТАННІ НОВИНИ

Губернатор Львівщини під час виборів їздив в робочий час агітувати за провладних кандидатів, – Цимбалюк

Соломія Головіна

|

Голова Львівської ОДА Олег Синютка та більшість керівників районних адміністрацій їздили у робочий час агітувати за провладних кандидатів на виборах у ОТГ. Про це у коментарі Львівському порталу розповів голова Львівської обласної організації партії «ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк.

Фото: Варіанти

«Хочу із сумом відзначити декілька аспектів, які характеризують ці вибори до об’єднаних територіальних громад. Місцева влада в особі адміністрації, яка згідно із чинним законодавством несе повну відповідальність за підготовку, проведення і підбиття підсумків виборів, провалила цю роботу. Чому? Вони зосередилися на адмінресурсі. Голова Львівської ОДА і більшість голів районних адміністрацій, зокрема, Самбірського, Мостиського, Сокальського районів їздили в робочий час, не оформивши відпустки, і агітували за провладних кандидатів. Такої ситуації в нашій області я не пам’ятаю», – зазначив він.

Водночас Михайло Цимбалюк наголосив, що владі треба робити акцент на виконанні прямих функцій держави – забезпеченні вільного волевиявлення громадян, а не їздити і агітувати за провладних кандидатів.

«Також додам, що йшло залякування кандидатів, мовляв, або знімайся з виборів, або йди від провладної партії. Так, керівник держлісгоспу Славського незаконно звільнив свого підлеглого, який все життя працював у лісовій галузі, тільки через те, що той пішов кандидатом в депутати не від провладної сили. Ця людина, до речі, вже звернулася з цього приводу до суду…», – розповів він.

Нагадаємо, що 29 жовтня в Україні проходили перші місцеві вибори у 201 об’єднаній територіальній громаді. На Львівщині обирали депутатів та голів у вісьмох об’єднаних територіальних громадах: Великомостівській міській громаді, Воютицькій сільській громаді, Підберезцівській сільській громаді,  Солонківській сільській громаді, Щирецькій селищній громаді, Рудківській міській громаді, Волицькій сільській громаді, Славській селищній громаді.

Детальніше про перебіг виборів у об’єднані територіальні громади Львівщини і виявлені порушення читайте у матеріалі Львівського порталу «Замасковані самовисуванці, адмінресурс та агітаційні вояжі чиновників: чим «прославилися» останні вибори в ОТГ на Львівщині?».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *