ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни по-новому маскують міни «Лєпєсток» на Херсонщині, – ОВА

Наталя Дуляба

|

На окупованій частині Херсонщини росіяни почали краще маскувати невеликі міни «Лєпєсток», які вони розкидають по землі. Про це Львівському порталу повідомили у Херсонській ОВА.

«Міни ПФМ-1 «Лєпєсток» окупанти обмазують клеєм і обвалюють в ґрунті, пилюці та листі. Тому міни стають менш помітними, їх можна помилково сприйняти за каміння або сміття», – йдеться уповідомленні.

Ось приклад замаскованих під сміття російських мін «Лєпєсток»:

Українців закликають самим бути максимально обережними і розповідати дітям про небезпеку від невідомих предметів, які можуть виявитись вибухонебезпечними.

Якщо ви натрапили на підозрілий предмет, не наближайтеся до нього і не торкайтеся! Негайно відійдіть якомога далі і повідомте про небезпечну знахідку за номером 101.

Додамо, що ПФМ-1 «Лєпєсток» – радянська протипіхотна міна натискної дії, тобто вона спрацьовує, якщо на неї наступити. Під час підриву на такій міні людина отримує значні поранення ніг.

Міна існує в двох варіантах: ПФМ-1 та ПФМ-1С. Перший варіант не має пристрою самоліквідації, другий забезпечений пристроєм, що забезпечує самоліквідацію міни підривом після закінчення 1-40 годин із моменту установки.

Така міна є невеличкою за розміром, зазвичай вона пофарбована у різні відтінки зеленого кольору, тож її не завжди можна помітити.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *