ОСТАННІ НОВИНИ

Швейцарія виділить майже 2 млрд доларів на відновлення України

Олег Дерев'янко

|

Уряд Швейцарії планує виділити 1,5 млрд швейцарських франків (близько 1,7 млрд доларів) та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України на наступні чотири роки. Про це повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України за підсумками зустрічі очільника відомства Олексія Кулеби та посла Швейцарії в Україні Фелікса Бауманна.

За словами Бауманна, з цих коштів один млрд спрямують на сектори самоврядування, розмінування та гуманітарну допомогу.

Решта суми піде на програми відновлення із залученням швейцарського приватного сектору.

«Щоб підкреслити серйозність наших намірів, тут буде працювати наш представник, який буде відповідальний за реалізацію цього проєкту. Саме зараз у Києві працює делегація приватного сектору, яка знайомиться із потребами України у сферах, за які відповідає міністерство, у середньо- та довгостроковій перспективі», – зазначив Фелікс Бауманн.

У міністерстві нагадали, що Швейцарія протягом тривалого періоду впроваджує програми підтримки для України. Йдеться про програми відновлення, а також спільні проєкти з «Укрзалізницею» та допомогу під час підготовки до опалювального сезону.

Нагадаємо, парламентський комітет Швейцарії проголосував увечері 25 квітня за виділення для України 5 млрд швейцарських франків (близько 5,5 млрд доларів) на відбудову.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Фото: Facebook/Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *