ОСТАННІ НОВИНИ

Новопризначений генсек НАТО Марк Рютте приїхав до України

Олег Дерев'янко

|

У четвер, 3 жовтня, новопризначений генеральний секретар НАТО Марк Рютте прибув з офіційним візитом до Києва. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

За його словами, перший візит Марка Рютте як керівника НАТО відбувається саме в Україну.

«Це справді важливо. Одразу зрозумілі й пріоритети, де саме зараз триває захист спільних цінностей усієї Євроатлантики. І також це підкреслює, що ми в Україні можемо розраховувати на подальше особисте лідерство Марка», – зазначив глава держави.

Зеленський додав, що ключова мета України – це повноцінне членство в Альянсі. Також обговорювали план перемоги України, ситуацію на полі бою, наявні потреби наших підрозділів і українські потреби в ППО та в додатковій взаємодії із сусідами.

«Зараз, перед зимою, важливо реалізувати всі досягнуті домовленості щодо ППО, зокрема те, про що говорилося на саміті НАТО у Вашингтоні», – написав президент.

Нагадаємо, 26 червня Північноатлантична рада вирішила призначити Марка Рютте наступним генсеком НАТО.

На цій посаді Рютте замінить Єнса Столтенберга, який був генсеком протягом десяти років – з 2014 року.

До своїх повноважень Рютте приступив з 1 жовтня, коли закінчився мандат уже ексгенсека Столтенберга.

Марк Рютте найдовше обіймав прем’єрську посаду у сучасній історії Нідерландів. Він вперше став очільником уряду у 2010 році й у серпні 2022 року перевищив термін попереднього «рекордсмена» Рууда Лубберса, який був прем’єром з кінця 1982 року до кінця літа 1994 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook/Володимир Зеленський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *