ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський прокоментував вихід ЗСУ з Вугледару

Олег Дерев'янко

|

Вихід ЗСУ з Вугледару був правильним кроком, щоб зберегти життя українських військових. Для стримування наступу росії Україні потрібно більше допомоги Заходу. Про це заявив президент Володимир Зеленський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресконференцію з генсеком НАТО Марком Рютте в Києві.

«Ми достатньо наполегливі на використання далекобійної зброї, без відповідної зброї ми не можемо зупинити рф, яка використовує відповідну зброю проти нас, руйнує все», – сказав він у відповідь на питання, як Україна планує далі стримувати російський наступ у зв’язку з виводом військ з Вугледару.

Зеленський зазначив, що коли росія «руйнує позиції наших бійців, їм треба зберегти своє життя, бо вони набагато головніші ні будь-які забудови».

«Тому що це люди наші, громадяни України, тому дуже правильно, що вони відходять і можуть зберегти себе. Це абсолютно правильні кроки. Тому ми так просимо надати нам відповідні дозволи. Чи можна без цього зупинити росію? На сьогодні це один із засобів – посилення України», – сказав президент.

Як повідомляв Львівський портал, у вересня 2024 року окремі диверсійно-розвідувальні групи росіян намагалися прориватися у Вугледар, однак українські війська знищували їх.

У населеному пункті залишалося близько 100 людей, які навідріз відмовлялися виїжджати. Завозити їм гуманітарну допомогу неможливо, бо російські війська прострілюють усі шляхи.

Вже 1 жовтня аналітики DeepState зазначили, що російська армія окупувала місто Вугледар на Донеччині.

Наступного дня, 2 жовтня, українське військове командування надало дозвіл на здійснення маневру з виведення підрозділів із міста Вугледар.

Рішення ухвалили для збереження особового складу та бойової техніки, зайняття положення для ведення подальших дій.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Віталій Носач/РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *