ОСТАННІ НОВИНИ

Найстарішій жінці України виповнилося 117 років

|

Найстаріша жінка України Христина Нагорна відсвяткувала своє 117-річчя. Про це написав голова Семенівської райдержадміністрації Сергій Деденко на своїй сторінці у Facebook, передає Львівський портал.

«Вчора сільським головою Жадова Сергієм Помазком привітали з 117-ти річчям найстаршу жінку України Христину Аврамівну Нагорну. Побажали їй здоров’я та довгих років. Щось мені підказує, що Христина Аврамівна може бути найстаршою жінкою на планеті!», – написав Сергій Деденко 2 липня.

За інформацією місцевих інтернет-видань, які посилаються на саму довгожительку, народилася вона 1 липня 1900 року на косовиці. Мати Христини померла, коли дівчинці було 5 років, отож виросла вона з батьком та мачухою. До школи Христю не віддавали, отож вона так і залишилася неграмотною, передає Укрінформ.

Все життя Нагорна живе у Жадовому, понад 30 років пропрацювала в колгоспі біля птиці та худоби.

Бабця Христина свого часу була відомою не тільки в районі, а й за його межами. Адже знімала переляк, пристріт, лікувала болячки, ворожила на картах. У 100 років тримала корову, а в 110 ще порала город, розводила кролів та птицю.

За своє довге життя жінка чотири рази виходила заміж, однак свого прізвища не міняла. Від першого шлюбу мала доньку, яка померла у 2000 році. Було у довгожительки також четверо онуків та дванадцять правнуків. Деякі з них живуть у Жадовому, але з прабабусею вже не спілкуються.

У березні п. р. 116-річну Христину Нагорну занесли до Національної книги рекордів як найстарішу жінку в Україні. Водночас вона входить до п’ятірки найстаріших жінок планети. Окрім неї, в ньому – італійка Емма Морено (117 років), жителька Ямайки Вайолет Браун (117), японка Набі Таджима (116) та японка Чійо Мійако (115).

Фото: Сергій Деденко

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *