ОСТАННІ НОВИНИ

50% навчальних годин українських старшокласників зроблять вибірковими

|

В Міністерстві освіти і науки України заговорили про зміну навчальних планів для учнів 10-11 класів. Нові плани хочуть запровадити у 2018-2019 навчальному році. Про це сьогодні, 12 травня, на прес-конференції у Львові розповіла міністр освіти у науки України Лілія Гриневич, передає кореспондент Львівського порталу.

Зокрема йде мова про профільну школу та можливість вивчення тих предметів, які цікавлять кожного учня окремо.

«Основна ідея профільної школи – старшокласники матимуть можливість поглиблено вивчати ті предмети, які їх найбільше цікавлять і за якими вони планують далі продовжувати свою освіту. Сьогодні старшокласники одночасно вивчають 25 навчальних предметів. В результаті вони не можуть приділити належної уваги тому, що їм найцікавіше, підготуватись до ЗНО. Учні вдаються до репетиторства, жертвуючи на це час на навчання в школі. Система не працює правильно на інтереси дитини».

Відтак, школа буде представлений такий навчальний план, який дозволить учням конструювати власні навчальні плани відповідно до профілю, який вони собі оберуть. Майже 50% навчальних годин старшокласників зроблять вибірковими.

Окрім того, в школах хочуть запровадити так звані інтегровані курси.

«У профільній школі ми пропонуємо: якщо діти хочуть вивчати природниці предмети, то їм звідкись для цього потрібно взяти навчальний час. Він буде братися з гуманітарних предметів. Відповідно там потрібно буде інтегрувати курси. До прикладу, ми пропонуємо інтеграцію історії України і всесвітньої історії. Цей курс буде називатися «Історія України в контексті всесвітньої історії». Натомість, якщо діти хочуть поглиблено вивчати гуманітарні дисципліни, їх потрібно буде взяти час з природничої складової», – роз’яснила міністр освіти і науки.

Варто додати, що такі нововведення будуть експериментальними, а не обов’язковими для всіх шкіл.

Нагадаємо, раніше Львівський портал писав, що в Україні повністю змінять систему початкової школи.

Фото: OpenLearning

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *