ОСТАННІ НОВИНИ

Україна розраховує на спільне зі Словаччиною виробництво розмінувальних машин

Олег Дерев'янко

|

Україна очікує на нові оборонні контракти зі словацькими підприємствами та розраховує на започаткування спільного виробництва машин для розмінування Bozena. Про це повідомив голова уряду України Денис Шмигаль під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо.

За його словами, нещодавно українська компанія підписала угоду про збільшення виробництва снарядів з європейським партнером, виробничі потужності якого розташовані в Словаччині. Україна очікує на нові оборонні контракти на рівні підприємств.

Окремо Україна розраховує на започаткування спільного виробництва інженерної техніки з локалізацією в Україні. Зокрема, мова про розмінувальні машини Bozena.

«Також Україна вдячна за готовність Словаччини надати вже наявну інженерну техніку і техніку для розмінування. Це прискорить очищення українських земель від російського мінного сміття, врятує тисячі життів і сприятиме відновленню економіки», – додав Шмигаль.

Нагадаємо, 2 жовтня коаліція спроможностей з розмінування погодила закупівлі на суму 22 млн євро для підтримки потреб Державної спеціальної служби транспорту та Командування Сил підтримки Збройних сил України. Йдеться про закупівлю пікапів та вантажівок для потреб ЗСУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Фото: Telegram/Денис Шмигаль

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *