ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський парк «Знесіння» піде під забудову

|

У львівському парку «Знесіння» планують створити сучасний візит-центр, який складатиметься з шести сегментів. Серед них хостел, кав’ярня та тренажерний зал… Станом на зараз проект розробляють, проте вже наприкінці року його планують представити громадськості для обговорення. Про це журналістам Tvoemisto повідомив заступник директора з освітньо-виховної і рекреаційної діяльності парку Олександр Завадович.

123

Згідно із попередніми напрацюваннями, сучасний візит-центр повинен охопити територію площею один гектар та розташовуватиметься на вулиці Олекси Довбуша.

За словами Олександра Завадовича, у парку «Знесіння» планують створити візит-центр із музеєм, хостелом, також тут буде адміністративний блок. Зокрема проектом передбачений кафетерій та спортивний комплекс, а для зручного доїзду організують навіть паркінг.

Основна ідея хостелу – освітня. Тут планують приймати студентів, які проходять практику чи проводять дослідження території парку, а також художників. Для них буде передбачений і кафетерій. Кажуть, що хостел буде розрахований на 25 – 35 місць. Однак все ж не виключають і можливості приймати у ньому звичайних туристів…

«У нинішніх умовах тримати порожнє приміщення – це мати видатки на їх утримання, тому було б логічно приймати туристів задля додаткового фінансування. Але, все ж, перша його функція – навчальна. Туристи стануть додатковим заробітком, щоб приміщення не простоювало», – роз`яснює Олександр Завадович.

Проектом передбачено створення тренажерів просто неба – комплекс конструкцій для фізичного навантаження. Також планується створення невеличкого фітнес-залу. В проекті буде відображено і можливість створення критого парку для скейтбордингу.

«Зараз відвідувачі часто задають питання, чому в парку немає можливості поїсти чи випити кави. Тому це потрібно вирішувати, адже територія парку велика, тому люди часто, прогулюючись, хочуть перекусити. Можливо, ми організуємо це на привізному рівні, можливо з нами співпрацюватимуть на партнерських умовах. Загалом, поки розгяладається можливість того, що кафетерій функціонуватиме і для жителів хостелу», – стверджує Олександр Завадович.

Проектом також передбачено і створення невеликого паркінгу. Такого, щоб міг приймати не лише легкові авто, а й автобуси із туристами…

«Один з варіантів, це заїзд автобуса у двір біля візит-центру. Але це питання ще потрібно обговорювати з проектантами. Інший варіант – майданчик на самій вул. Довбуша. На ньому можна зробити розбивку для малої кількості транспорту», – роз’яснює заступник директора.

«Зараз ми перебуваємо на стадії проектної пропозиції. Питання появи такого візит-центру залежатиме від того скільки коштів ми зможемо залучити на інших стадіях проекту», – розповідає Олександр Завадович.

Цьогоріч планують, окрім бюджетних коштів, залучати додаткове фінансування. Проте, це питання вирішуватиметься, коли розроблятимуть бюджет на наступний рік. Але вже до кінця 2016-ого перші напрацювання представлять громадськості. Водночас Олександ Завадович суми так і не назвав…

Як відомо, парк «Знесіння» – регіональний ландшафтний парк у Львові. Розташований неподалік центру. Його загальна площа становить 320 га. Парк оголошений об’єктом природно-заповідного фонду України згідно з ухвалою Львівської обласної ради № 327 від 2 грудня 1993 року.

Варто додати, що окрім парку «Знесіння» у Львові взялися забудовувати й Шевченківський гай

Візуальний проект початку знищення Шевченківського гаю.  Колишній директор Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» розповідає, що за 20 років музей просто неба знищено на 60%. Також місцеві активісти цікавляться у влади, де поділися 15 га землі «гаю». Також було опубліковано фоторепортаж занедбаних експонатів музею. Після резонансу у ЗМІ міська влада почала приховувати інформацію про візит-центр у «Шевченківському гаю».

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *