ОСТАННІ НОВИНИ

Міська влада приховує інформацію про візит-центр у «Шевченківському гаю»?

|

Зведення візит-центру у «Шевченківському гаю» стало предметом прискіпливої уваги депутата Львівської міської ради Ігоря Зінкевича. Відтак він скерував до першого заступника міського голови Віктора Пушкарьова запит, у якому просив пояснити, що відбувається на території Музею. Проте розмита відповідь чиновника не надто задовольнила Ігоря Зінкевича, адже майже не надає потрібної інформації. Про це у коментарі Львівському порталу розповів сам депутат.

SONY DSC

«У відповіді на мій запит йдеться, що візит-центр планується, схема розроблена, але ще підрахунків кошторисів немає і обговорень немає. Ще недавно я чув, що директор «Шевченківського гаю» заявив, що обговорень це і не потребує. Тому тут ще треба розбиратися: що й до чого. Я так розумію, що відповідь по Музею, як завжди, стандартна надається – все тільки в планах, нічого конкретного ще немає. Але в мене все одно залишаються питання:

А) Чи не варто ті кошти інвестувати безпосередньо в експонати Музею?

Б) Чи було громадським обговорення?

В) Незрозуміла ситуація по земельній ділянці. В грудні 2015 року, коли нам дали на затвердження землі «Шевченківського гаю», яких виявилось 35 га землі, то тоді ми думали, що врешті-решт ми межі встановимо. А виявилось, що територія «Шевченківського гаю» була набагато більшою», – розповів Ігор Зінкевич.

1

2

Не зважаючи на те, що отримана відповідь на звернення не є надто інформативною, депутат не збирається залишати це питання та буде з’ясовувати правду.

«З міською радою я навчився одне: треба давати запит за запитом і структуризовувати це. Спочатку один запит, тепер буду готувати другий, щоб зібрати до кінця цей пазл. Вони люблять розкинути інформацію. Зараз у відповіді ми бачимо чітко, що є тільки схеми, що ніяких обговорень не було, що коштів на це ще не передбачалося».

Зазначимо, що Ігор Зінкевич просив надати таку інформацію:

– проект візит-центру та викопіювання земельної ділянки, на якій він буде знаходитись;

– стратегія розвитку візит-центру та Музею народної архітектури та побуту і яким є у цьому місце для розвитку Свято-Іванівської лаври;

– загальний кошторис, який планується виділити Львівською міською радою для побудови візит-центру. Які ще кошти планується залучити, зокрема приватного інвестора;

– у чиїй власності перебуватиме новозбудований візит-центр, чи планується залучення суборендарів, хто саме займатиметься адміністрацією Візит-центру;

– скільки дерев планується вирубати задля візит-центру;

– чим аргументуєте обрання місця посеред лісу для побудови центру;

– за які гроші планується побудова фондосховища, якщо таке є у планах, які гроші виділені для реставрації експонатів музею.

 

Фото: соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *