ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські активісти проінспектували неналежний стан Шевченківського гаю

|

Львівські активісти показали стан об’єктів та території у Шевченківському гаю та подивилися, як проходить реставрація та покращення. Про це повідомляє спільнота «Врятуй Шевченківський гай», передає кореспондент Львівського порталу.

2

Згідно із повідомленням активістів, хатини у Шевченківському гаю перебувають у занедбаному стані.

«Адміністрація Музею народної архітектури та побуту у Львові «Шевченківський гай» радо повідомляє усіх про те, як прекрасно ідуть справи в Шевченківському гаю, як проходить реставрація об’єктів музею, хатинок, церков, як наводиться лад на території Музею, про культмасові заходи тощо. Проте ці зігнивші дахи хатин та церков, рихла деревина та безлад аж ніяк не відображають справжній побут українців, радше навпаки: в очах іноземних туристів постає погляд убогого та неохайного українця. У багатьох хатин такий вигляд, наче вони ось-ось порозвалюються, на території некошені трави, арматура, сміття та пляшки…», – йдеться у висновках активістів.

1

Також рятівників Гаю здивувала відсутність працівників-реставраторів.

«Щодо реставрації, про яку голосно кричить адміністрація музею, то справді є об’єкти, на яких висить повідомлення про їх аварійність, чи про те, що об’єкт знаходиться на реставрації. Однак ЖОДНОГО робочого персоналу, який проводить реставраційні роботи, ми не побачили! Усі розповідають про прокладання велосипедної доріжки по території парку Знесіння, але окрім сміття від будівельних матеріалів, розритої дороги і недокладеної бруківки нічого немає… З усіх розваг у Гаю «на ура» йдуть генделики, які ведуть свою діяльність невідомо як. Жодних документів, які надають право на торгівлю, ми не побачили. Про санітарні умови приготування їжі можна взагалі не говорити – їх немає! Якась невидима сила робить лад в Шевченківському Гаю? І ніхто крім міської влади того ладу і не бачить, на жаль… Натомість нам усім втюхують проект візит-центру, який будуватимуть за наші з вами гроші і здаватимуть в оренду під кафешки партнерам міського голови Львова»,- наголошують активісти.

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Раніше активісти цікавилися у місцевої влади Львова, де ділися 15 га «Шевченківського гаю».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *