ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з’являться спеціальні екскурсії для незрячих

|

Львівський обласний осередок ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» планує розпочати серію екскурсій, адаптованих для людей з вадами зору, запросивши заздалегідь підготовлених гідів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

незрячі

Так, у Львові протягом двох днів проводили майстер-класи для львівських гідів, яких навчали проводити екскурсії для незрячих і слабозорих осіб.

Навчання, в якому взяли участь семеро гідів, тривало у два етапи: теоретична частина, під час якої вивчали психологічні особливості світосприйняття сліпих людей і проводилось чимало практичних тренінгів, та практична частина, що відбувалась безпосередньо під час маршруту у тестовому режимі.

Під час тестових екскурсій незрячим тренерам, які водночас виступали в ролі майбутніх користувачів нової послуги, заздалегідь підготовлені гіди коментували екскурсійний маршрут, візуалізували основні об’єкти, застосовуючи методику аудіодискрипції (або тифлокоментування).

Індивідуальні консультації для тих, хто виявив бажання засвоїти нові знання, а також тестування пропонованих гідами маршрутів, триватиме до кінця липня. Опісля Львівський обласний осередок ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» планує розпочати серію екскурсій, адаптованих для людей з вадами зору, запросивши заздалегідь підготовлених гідів.

Фото: eveningkiev.com

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *