ОСТАННІ НОВИНИ

Суд визнав, що львівська влада закриває очі на знищення історичного Львова

|

Сьогодні Львівський окружний адміністративний суд визнав, що земля в межах історичного ареалу міста Львова – це землі історико-культурного призначення. Про це пише на своїй сторінці у «Facebook» громадська активістка Олеся Дацко.

426

«Львівський окружний адміністративний суд задовольнив повністю позов прокуратури у справі 813/716/16, яким визнано: землі в межах історичного ареалу міста львова – це землі історико-культурного призначення! – повідомила Олеся Дацко.

Водночас вона додала, що дві позовні вимоги задоволено повністю:

«1. Визнати неправомірною бездіяльність Львівської міської ради, виконавчого комітету Львівської міської ради, Львівського міського голови щодо не забезпечення проведення робіт з винесення меж історичного ареалу м. Львова та закріплення їх в натурі (на місцевості) та віднесення в його межах земель до земель історико-культурного призначення. 2. Зобов’язати Львівську міську раду, виконавчий комітет Львівської міської ради, Львівського міського голову відповідно до вимог чинного законодавства України забезпечити проведення робіт з винесення меж історичного ареалу м. Львова та закріплення їх в натурі (на місцевості) та віднесення земель в його межах до земель історико-культурного призначення», – йдеться у повідомленні..

Як відомо перемога у Львівському окружному адміністративному суді це лише перша інстанція тож активістка очікує апеляції від ЛМР.

Як відомо невизначення меж історичного ареалу Львова дозволяло забудовникам будувати навіть у центрі Львова, який внесено до спадщини ЮНЕСКО, натомість мерії було зручно «закривати очі».

Раніше Львівський портал повідомляв, що забудовам в історичному Львові приходить кінець, адже у Раді пройшов перше читання законопроект, що стане на заваді забудовам на територіях, що охороняються ЮНЕСКО.

«Запропоновані законодавчі зміни – це своєрідний «запобіжник» проти будь-яких корупційних дій навколо пам’яток. Зокрема, передбачено створення Органу управління пам’яткою. Керівником повинен бути професіонал з досвідом роботи в цій сфері не менше 5 років. Здійснюватиме нагляд за діяльністю Органу управління та станом збереження пам’ятки Наглядова рада, до складу якої увійдуть провідні науковці та фахівці у сфері збереження культурної спадщини, громадські активісти у сфері охорони пам’яток. Однією із функцій наглядової ради буде погодження кандидатури на посаду керівника органу управління», – коментував подію один із ініціаторів цього законопроекту нардеп Ігор Васюник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *