ОСТАННІ НОВИНИ

Окрема смуга для автомобілів з іноземними номерами на кордоні з Польщею. Як це працює?

|

З 16 січня на пунктах пропуску «Рава-Руська» та «Краківець» діє дві смуги для автомобілів. Завдяки позитивним результатам цього нововведення, його продовжили до кінця січня. Про це сьогодні, 20 січня, на прес-конференції повідомив начальник Західного регіонального управління Держприкордонслужби України полковник Володимир Єгоров , передає кореспондент Львівського порталу.

кордон

За словами головного прикордонника Західної України, кількість транспортних засобів, що стоять у чергах  на кордоні задля «відмітки» раз у п’ять днів більш ніж у два рази перевищує норму.

“Пропускна спроможність пункту «Краківець» передбачає  2 тисячі одиниць транспорту. Проте сьогодні кількість автомобілів становить більше 4 тисяч транспортних засобів на добу, що більш ніж удвічі перевищує встановлені норми», – розповів він.

Саме тому з 16 до 28 січня на пунктах пропуску «Рава-Руська» та «Краківець» триває експеримент, який має на меті дати можливість громадянам з автомобілями української реєстрації без проблем перетинати кордон.

«Суть експерименту полягає в розподілі смуг для руху автомобілів української та іноземної реєстрації, які перетинають кордон України по смугах руху «зелений коридор». Протягом 2 тижнів ми будемо спостерігати, чи зменшилися черги на пунктах пропуску та  чи скоротився час на оформлення документації. Якщо результат буде позитивним, то ми розповсюдимо цю практику на інших пунктах пропуску в межах Львівської області», – наголосив В. Єгоров.

Водночас керівник Львівської митниці Левко Прокіпчук  наголосив, що наразі експеримент дає лише позитивні результати.

«За ці перші дні експерименту ми спостерігаємо позитивний результат: на смузі, де пересуваються автомобілі з українською реєстрацією, справді зменшились черги, і на смузі з автомобілями на іноземній реєстрації час очікування також зменшився. Хочемо звернути увагу, що у випадку, якщо на смузі, де рухаються автомобілі з українською реєстрацією не буде жодного транспортного засобу, то ми потихеньку пропускатимемо на цю смугу автомобілі з іноземною реєстрацією, щоб зменшити чергу і там», – пояснив він.

Також Левко Прокіпчук наголосив, що єдиним наразі мінусом цього експерименту є те, що іноземні громадяни змушенні стояти у черзі разом із українцями на транзитних машинах.

«Але ж ми маємо перш за все думати про наших громадян та про їх комфорт. На польській стороні є окрема смуга для громадян цієї республіки, то чому ми не можемо взяти приклад і зробити так у нас? Люди на українських номера – це громадяни, які не перетинають кордон кожен день, вони їздять у бізнесових справах чи у туристичних цілях. І коли вони стояли у спільній черзі з транзитними автомобілями, то змушені були довго чекати», – додав він.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *