ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська ОДА та активісти об’єднаються для боротьби з корупцією

|

Про спільні дії влади та громади у боротьби з корупцією на Львівщині сьогодні говорили під час «круглого столу», що відбувся з ініціативи голови Львівської ОДА Олега Синютки та підтримки  Міжнародного фонду «Відродження». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

IMG_7387_1438769982

Саме точковий підхід на рівні окремих регіонів України обрали організатори для подолання та мінімізації корупційних проявів в органах державної влади. Зокрема, на прикладі Львівщини за «круглим столом» аналітики, громадські діячі та активісти розглянули найбільш корупційні галузі та структури, а також можливість взаємодії із владою задля ефективного викорінення проявів хабарництва.

На думку голови ОДА, сьогодні найбільша корупційна складова зосереджена у земельних питаннях та лісовому господарстві, а також на митниці, де процвітає контрабанда.

«Сьогодні тільки лінивий не говорить про корупцію і це зрозуміло, адже саме вона заважає Україні нормально розвиватись та рухатись уперед. І тут простими методами, саджаючи у тюрми окремих чиновників, її не подолати. Сьогодні ми повинні напрацювати конкретний механізм і методику,  модифікувати систему взаємодії владних структур та громади. І власне така система мала б вже самостійно протидіяти цьому ганебному явищу, адже громадськість не в змозі і не повинна контролювати корупцію», – зазначив Олег Синютка.

У дискусії виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження» Євген Бистрицький також розповів про досвід роботи в Одеській області, де вже запроваджено ряд ініціатив громадських організацій, направлених на уникнення корупційної складової. Він також додав, що сьогодні у керівництва Львівської області є політична воля та чітке розуміння необхідності залучення громадськості для мінімізації корупції.

Відзначимо, що в результаті жвавого обговорення громадськість запропонувала ряд підходів до вирішення цієї проблематики в окремих галузях та структурах. Серед найпроблемніших – це сфера державних закупівель, судова та правоохоронна система, які потребують серйозних реформ, необхідність зменшення та спрощення дозвільних операцій. Ще одним із побажань активістів була максимальна прозорість влади та відкритість, а також залучення громадськості на етапі формування різноманітних регіональних програм.

Фото: прес-служби ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *