ОСТАННІ НОВИНИ

У львівському бюджеті не передбачені видатки на громадські роботи для безробітних

Львівський портал

|

У львів’ян почуття того, що вони є господарями міста нижче, аніж у громадян маленького села. Відтак мешканців міста Лева, котрі втратили місце праці, доволі важко мотивувати, аби вони погодилися на тимчасові громадські роботи. Про це сьогодні під час засідання експертного клубу ЦЕДК «Тема» щодо соціальних наслідків безробіття на Львівщині зазначила заступник директора Львівського обласного центру зайнятості Оксана Іванчук.

Вона повідомила, що від початку року задіяними до оплачуваних громадських робіт було 900 мешканців області. В обласному центрі лише 300.

Однією з проблем, котра ускладнює процес залучення до громадських робіт, є те, що у міському бюджеті не передбачено коштів на оплату праці таким тимчасовим працівникам. Досі громадські роботи фінансувалися виключно роботодавцями та службою зайнятості.

Депутат Львівської міськради Володимир Гірняк підтвердив відсутність подібних видатків у міській скарбниці. Водночас він зазначив, що оскільки потреба в громадських роботах існує, то під час перегляду бюджету все ж таки необхідно додати статтю видатків на суспільно-корисні роботи.

За словами О.Іванчук,  більшість громадських робіт – це роботи на підприємствах для низько кваліфікованих або некваліфікованих працівників. В середньому люди, котрі втратили основне джерело доходу, завдяки тимчасовим роботам можуть заробити близько 650 грн. Варто зазначити, що допомога з безробіття лише на 50 грн менша, відтак працювати за мало привабливих умов знаходиться небагато охочих. Єдиним спонуканням є те, що дві поспіль відмови від громадських робіт тягнуть за собою зняття з обліку у Центрі зайнятості, а відтак втрату матеріальної допомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *