ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські медики пересадили печінку 42-річному чоловікові з цирозом

Наталія Жолинська

|

Львівські лікарі Центру трансплантології Першого медоб’єднання Львова успішно виконали трансплантацію донорської печінки 42-річному Олексію Селезньову, у якого виявили цироз. Про це повідомили у медзакладі.

Олексій Селезньов родом із зараз тимчасового окупованого міста Сіверськодонецьк, що на Луганщині. Однак, майже все своє свідоме життя чоловік прожив у Дніпрі. З 18 років він працював пожежником. Згодом піднявся по службі до керівної в ДСНС посади. А у 2014 році рятувальник доєднався до лав ЗСУ, де прослужив 6 років. Однак після цього знову повернувся працювати в ДСНС.

Минулоріч чоловік помітив, що почав надто втомлюватися, а його живіт збільшився і став твердий, неначе сильно накачаний футбольний м’яч. Дружина Олексія наполягла на поході до лікаря.

«Я, коли пройшов обстеження, то по очах лікаря побачив, що все дуже погано», – ділиться чоловік.

Медики виявили у Олексія цироз – хронічне незворотнє прогресуюче ураження печінки. Врятувати його могла лише трансплантація здорового органу. Відтак через інтернет чоловік знайшов Центр трансплантології у Львові та приїхав туди за порятунком.

«Крім родини, мене дуже сильно підтримували та мотивували ваші лікарі. Я відчував, що у надійних руках. А я по життю оптиміст, тож вірив, бо жити дуже хотілось», – розповідає рятувальник.

Донор з’явився вже за місяць очікування. Ним стала 59-річна жінка, яка померла через крововилив у мозок. Її родина ухвалила важке рішення про посмертне донорство, чим подарувала шанс на життя відразу для кількох людей.

Трансплантація донорської печінки Олексію минула добре. На 20 добу він поїхав додому – до родини. Станом на зараз на нього чекає реабілітація та контрольні огляди.

«Я усвідомив, що не треба відкладати те, що можеш зробити сьогодні, бо завтра може не бути», – каже чоловік. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *